Top 10 nosečniških fotografij 2015

 In Nosečnost
Top 10 nosečniških fotografij 2015

Glede na to, da je ob prehodu v novo leto popularno objavljati vrhunce preteklega leta, sem se odločil, da tudi jaz s krajšimi komentarji, objavim izbor Top 10 nosečniških fotografij 2015.

Omenim naj samo, da je to izbor le tistih, za katere imam dovoljenje za objavo. Žal je lani nastalo še veliko izvrstnih fotografij, ki pa ne bodo nikoli postavljene na ogled, saj spoštujem želje naročnikov, da ne želijo objave.

Ob veliki količini nosečk v 2015 je bilo reees zelo težko narediti ožji izbor, a sem nekako le izluščil deset fotografij, ki so mi še posebej pri srcu in so prikazane v naključnem vrstnem redu.

Prva izmed njih je fotografija, ki je nastala daljnega februarja 2015 in je posebna že zato, ker je narejena v pravi zimski idili. Nosečka je bila Tinkara, ki je pričakovala že tretjo dojenčico.

Špela je bila tu šele na začetku sladkega pričakovanja in je želela na izviren način sporočiti novico o veselem dogodku. Zraven smo vključili še hčerkico in moža, ki sta lepo sodelovala, da je nastal končni izdelek.

Na vsakem fotografiranju poskušamo vključiti tudi očeta in če so le-ti pripravljeni na sodelovanje, lahko nastane marsikatera zanimiva fotka. Podoben matematičen način kakor zgoraj smo uporabili tudi pri spodnji fotografiji.

Tatjo sem si zapomnil po dveh stvareh: po izvirnem imenu in presenečenju ob koncu fotografiranja, ko sem ji razložil, da je za plačilo že poskrbljeno s strani njenih najboljših prijateljic. :)

Z Antheo sva se za fotografiranje dogovorila takoj, ko sem videl fotografijo Gašperjevega kostanja v Močilnem. Slika se mi je kar sama izrisala in to je končni izdelek, na katerega sem zelo ponosen, saj sem si ga točno tako predstavljal.

Včasih nam fotografiranje popestri tudi kaj nepredvidenega. Pri Tjaši se je zgodilo natanko to. Med fotografiranjem na polju sivke, se nam je približala štorklja, ki je vztrajala cel shooting in odletela šele, ko smo zaključili. How ’bout that?!

Anja se je na fotografiranje pripeljala iz Zagorja in ko smo že skoraj končali, mi nekaj ni dalo miru, da ne bi poizkusil še s postavitvijo ob drevesu. In kako vesel sem bil, ko sem ustvaril spodnjo fotko! Čudovita svetloba, prekrasna nosečka in jaz srečen. :)

Otroci znajo biti na fotografiranjih kar zahtevni. Tudi Zea, katere ime je btw super kulsko, je bila sprva sramežljiva, a ko se je navadila na objektiv, je pridno pozirala in se odkupila za vso prejšnjo navihanost.

S Špelo smo izbrali lokacijo, ki se je na licu mesta izkazala za zelo vetrovno. Tako smo se morali premakniti v bolj zatišno lego in improvizirati. Seveda ni potrebno omenjati, da se mi je “orosilo oko”, ko sem zagledal te drve in hitro umestil subjekt v okolico.

Aleksandar in Tina zagotovo prejmeta naziv za najbolj odbit par, kar sem jih fotkal v 2015. Nekatere najbolj nore fotografije, ki smo jih naredili, žal niso dobile dovoljenja za objavo. V spominu mi bo ostala enormna količina smeha, začudeni pogledi mimoidočih in odštekane fotke.

Takole! To bi bilo nekje to, Top 10 nosečniških fotografij 2015 po mojem izboru. Kot sem že omenil, se je bilo res težko odločiti, kaj uvrstiti na ta seznam. Ogromno fotografij je še, ki si zaslužijo, da jih pokažem, zato pridno spremljajte mojo Facebook stran ali zapise na tem blogu, saj v prihodnjih dneh pride še kar nekaj zanimivih objav.
Se pa že veselim foto sezone 2016 in vseh nosečk, ki bodo še prišle pred moj objektiv. :)

Drage nosečke, če bi želele tudi vé biti del te zgodbe, ne odlašajte! Kontaktirajte me in z veseljem se dogovorimo, da ustvarimo spomin na vaš trebušček.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search