Pomagajmo Dejanu!

 In Ljudje, Otroci

Dejan Grilj je bil čisto navaden fant, ki se je tistega nesrečnega dne odpravil v službo in ni niti slutil, da se mu bo v nekaj sekundah življenje obrnilo na glavo. Ko je plezal po električnem vodu, da bi odpravil tehnično napako, je po spletu naključij skozi njega šlo 20.000 voltov električne energije. Ogromna količina elektrike je povzročila, da so zažarele kosti in skuhale meso od znotraj navzven. Obe roki sta se skurili v hipu. In v hipu se je njegovo življenje obrnilo v drugo smer.

 

Si predstavljate, da se naenkrat zbudite brez obeh rok? Kljub temu, da jih telo še vedno čuti, Dejan od tega dne dalje ne more več objeti hčerke, ne more opravljati vsakdanjih potreb in ni več sposoben za kakršno koli delo.

 

V ta namen se zanj zbirajo sredstva za nakup bionskih protez, da se mu omogoči kolikor toliko samostojno življenje. Vendar so te proteze zelo drage, zanje potrebuje 150.000 €. Do sedaj se je preko različnih organizacij zbralo nekaj denarja, na Vranskem so mu priredili tudi dobrodelni koncert.

Kljub vsemu je Dejan pozitivna oseba in v vsej tragediji ne išče odgovornih za to nesrečo. Kar je bilo, je bilo. Srečen je, da je ostal živ in da ima hčerka še vedno očeta. Žena mu pomaga pri vsakdanjih opravilih in družinica ni izgubila volje do življenja. Nasmejani so, kod da se ni nič zgodilo in so odličen primer, da je pomembno da si živ in da uživaš v tem. Za razliko od tistih, ki imajo obe roki in se pritožujejo, da morajo vsak dan v službo, da je slabo vreme in da so oh in sploh nesrečni. Dejan bi jim lahko bil za vzgled.

 

V primeru, da bi radi pomagali, pošljite SMS: DEJAN na 1919. Vse dodatne informacije dobite na spletni strani www.dejangrilj.si, kjer lahko preberete več o vsem skupaj. Pomagajmo sočloveku, ki potrebuje pomoč!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search