Kosmate muce z Lezbosa

 In Grčija

Kot uvod v sago o Lezbosu najprej o tem, kaj ga je najbolj zaznamovalo – mačke!

Obiskal sem ogromno grških otokov in z gotovostjo lahko trdim, da je tam največ prostoživečih mačk. Nenormalno veliko jih je! Kamorkoli greš – povsod se prikažejo, kamorkoli pogledaš – od povsod lezejo, vsak grm skriva mladiče, ko večerjaš, jih imaš takoj okoli mize vsaj deset. Kar malce srhljivo. Upam, da so sedaj že kaj ukrepali, saj jih drugače čaka naravna katastrofa. Že samo zato si tamkajšnje mačke zaslužijo čisto svojo objavo na blogu.

DSCF0677

DSCF0175

Za primerjavo: na Alonissos-u imajo to bolje urejeno, saj vsak dan pridejo »lovilci« mačk, ki jih potem odpeljejo v zavetišče. Upam :)

DSCF0798

DSCF0780

Kljub temu, da so bile nekatere prav simpatične in da sem ljubitelj mačk, jih je bilo na Lezbosu vseeno preveč. Ena izmed prijaznih muc ob večerji mi je celo skočila v naročje. Čeprav je bila luštna, imam vseeno raje mir ob jedi.

DSCF0326

DSCF0575

Saj ne rečem, nekatere so bile res prisrčne. Eno takšnih sva kar posvojila in naju je proti koncu dopusta vsak večer čakala na ulici, ko sva se vračala v hotel. Enkrat se je nekako prikradla v sobo in naju sredi noči prestrašila z ropotom. Poimenovala sva jo Kali Kalloni. Kali po grško pomeni dobra, Kalloni pa je zaliv na Lezbosu. Po tej ljubki muci ima najina kartuzijka Neko ime v rodovniku. <3

DSCF0756

DSCF0888

Naj vas to ne odvrne od obiska otoka, saj boste zagotovo našli dovolj drugih zanimivih in pozitivnih reči, za katere je dopust namenjen.

V naslednji objavi pa nekaj konkretnejših informacij o Lezbosu.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search