Kuba (2)

 In Kuba

Pred časom sem vas ogrel s prvim delom fotografij s Kube, a pritisk s strani bralcev je bil iz dneva v dan večji. Zato prilagam še drugi del in bogsigavedi, če ne bo to tudi zadnji. :D

Polet na Kubo se je pričel v Benetkah. Rana ura, megla in utrujenost so bile samo malenkosti, ki so napovedovale en lep dopust.

img_7244

Kot pričakovano, je na drugi strani vreme dovoljevalo nošnjo kratkih hlač. In to v marcu. :)

Prve dni sva bolj previdno opazovala okolico in se pridno učila špansko. A ko enkrat steče, je komuniciranje preprosto.img_7296

img_7466

Karibsko sonce je vedno znova dokazovalo, da fino pogreje. Zato je bilo potrebno tu pa tam iskati zavetje pod hladnim listjem.

img_7886

Trinidad, eno izmed najslikovitejših mest privabi ogromno turistov. In v tej gneči imajo tudi jineterosi svojo moč. Ni hudič, da te ne dobi! “Casa z garažo? V starem mestnem jedru? No problemo, amigo.” Vse dobiš. Le da ob prihodu ugotoviš, da znajo mojstrsko lagati v oči. Seveda dovolj “močnim” turistom ostaja možnost, da izgovorijo magično besedo:  “Ne!” :) Potem obvezno sledi zgodba o bolnih otrocih, a na srečo sva takšnih vajena. :mrgreen:

img_7920

Camagüey je bolj prijazno mesto. Pravega turističnega vrveža ni in na ulicah srečaš tiste prave “domino” zanesenjake. “Lahko slikam?” “No problemo.” :)

img_7976

In nagrada za najslikovitejši trg na Kubi gre v …Camagüey.  Plaza San Juan de Dios je en izmed najlepših. Da ne govorim, da sva v tem mestu stanovala pri najprijaznejši gostiteljici. Maria-Eugenia zna poskrbeti za goste.

img_7982

img_7984

1 CUC za kokos je veliko. A če veš, da je kokos zrasel na plaži, kjer poležavaš, da je naraven, zelo zdrav in da je še okus dober, je vredno.

img_8180

Najstarejša kubanska cerkev se nahaja v Baracoi. Tam, kjer so nama prodali neuporabne znamke in spotoma zatrjevali, da so prave, za Evropo. Banda cahanska! A težko je biti cel dopust 100% skoncentriran. Na srečo je ta nateg eden manjših. Sva hitro pozabila.

img_8203

img_8301

Proti koncu dopusta je bil čas za sprostitev. Izbrala sva nekaj plaž ob poti, kjer sva namočila tačke. Ni, da ni, bi rekli nekateri.

img_8388

Tudi tale pomol je pripomogel k temu, da sva pozabila na nizke temperature v Sloveniji.

img_8650

A sem že rekel: “Ni, da ni” ? :mrgreen:

img_8716

Čudovita Havana Vieja. A bog ne daj, da zaviješ v stransko ulico. Tam se vzdrževalna dela še niso pričela. Manjana!

img_8852

Najslavnejša tovarna tobaka pa čisto po kubansko – zaprta zaradi prenove. Od ponedeljka do ponedeljka. Ste uganili, kateri dan sva prišla tja? :D

img_8861

Nazaj sva se peljala s Pontiacom, letnik 1950, oziroma “what’s left of it.” A je posebno doživetje. Da ne pozabim, tudi taksist je imel bolne otroke. :D

img_8901

Nekaj slabih in veliko lepih stvari naredi to potovanje eno izmed tistih, ki bo še dolgo ostalo v lepem spominu. Kuba je enostavno Kuba. Kdor je bil tam, vé o čem govorim. In če vam jo uspe ujeti, vam ne bo žal.

img_8977

Hasta La Victoria Siempre!

Vse objave:
1. del Na Kubo
2. del Naokoli po Havani
3. del Iz Havane v Vinales
4. del Vinales
5. del Med krokodili
6. del Oderuška Kuba
7. del Trinidad
8. del Camaguey
9. del Fidel
10. del Polovica poti
11. del Nazaj
12. del Moron
13. del Santa Clara in Che
14. del Slovo od Kube

.

.

.

Recommended Posts
Showing 12 comments
  • pile
    Reply

    zakon slike, svaka čast! :)

  • meta
    Reply

    Hja, bi rekla, da si se mal zmigal sam zato, da ti ne bi pri porciji perutničk žnedrala o nadaljevanju…. Ampak saj veš, da podrobnosti sledijo v nedeljo, a ne?! Ker tole je blo absolutno premalo :-)
    BTW- tistga Kubanca, ko mi ga je tvoja “albezn” obljubla pa tud ne pozabit zravn pripeljat. :)

  • meta
    Reply

    Oh, Sašo, sem skoraj pozabila… sicer vem, da nisi fan “neosebnih” voščil, pa vseen…. vse naj… naj… najboljše moj sodnevnoletni sotrpin. :)

  • M&M
    Reply

    daj no, boš še ja kakšno kubansko nardil….

  • tasteoftravel
    Reply

    @ pile: Hvala
    @ meta: saj veš, da imam rad mir pri perutničkah :) Delno pa tudi zato, da zaključim zadevo. Čaka že miljon drugih objav. Tudi tebi vse naj naj ;)
    @ M&M: mogoče, mogoče… :)

  • easyriderka
    Reply

    Ej, itak sem že 100x povedla da zakon, ampak una s kokosom na plaži pa SPLOH ZAKON ! ! !

  • Spela Marela
    Reply

    Sašo spet tok hude fotke, men je tista s pomolom naj naj! In ja, weee waaaaaant moreeeeee!!:) Še kakšno objavo Kube, lahko samo slikce brez komentarjev, tvoje fotografije je res užitek gledat!:)

  • tasteoftravel
    Reply

    @ easyriderka: kokos je bil pa še okusen, poleg vsega
    @ Spela Marela: Hvala again. Ja un pomol je bil hud. Sploh v živo. Se mi zdi, da fotka ne more pričarat vsega. Tam sva samo uživala pa se čudila. Glede še ene objave… mejbi mejbi ;)

  • Simke
    Reply

    Nore fotke ..posebaj te na morju …matr je lepo

    http://tasteoftravel.files.wordpress.com/2009/05/img_8716.jpg?w=510&h=349

    zmagovalka !

  • essa
    Reply

    jap, dobre fotke in komentar

  • tasteoftravel
    Reply

    Hvala :)

pingbacks / trackbacks
  • […] Sedaj bo moja vest mirno spala naprej. Bralci pa boste lažje dočakali naslednje objave. […]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search