Kam na pico v Celju? – 2. del

 In Celje, Hrana

Kam na pico v Celju sem se spraševal že v prvi objavi, kjer sta nesporna zmagovalca pic postala Picerija Verona in Pizzerija Špica. Glede na to, da sem v prvem delu “Kam na pico v Celju?” izpustil nekaj picerij, je bilo nujno potrebno dodati še preostale. Odločil sem se, da jih obiščem, saj bo le tako seznam celjskih picerij popoln.
Naj ponovno omenim, da so ocenjene samo pice in ne ambient ali karkoli drugega. Kot vedno, dopuščam možnost oz. sem prepričan, da nekomu pice z višjimi ocenami sploh ne bodo všeč in bo bolj navdušen nad tistimi z nižjimi. Zato le pogumno k obisku vseh, saj če ne drugega, si zaslužijo, da sami poskusite njihove stvaritve in podprete lokalno gospodarstvo. ;)


Taverna Carraro, Opekarniška cesta 15 a, Celje

Taverna Carraro je znana po okusnih jedeh z žara in kot zanimivost naj omenim, da med drugim pripravljajo tudi devet različnih vrst čevapčičev. Pice so dodali v ponudbo pred nekaj leti in na meni je bilo, da jih obiščem in povem, kakšne se mi zdijo. Prijetno presenečen sem bil nad pico, saj je bila lahka in okusna, jajčka pa ravno prav zapečena. Hrustljavo testo je dodalo še piko na i. Edino, kar me je zmotilo, je bilo to, da je bila premalo obložena, testo, ki je drugače zanimivega okusa (podobno lepinji) pa premalo slano.

Ocena: 

 


Fejst Tejst, Ulica bratov Vošnjakov 1, Celje

Pred začetkom obiskovanja picerij, ki so bile izbrane za to objavo, se je odprla še ena – Fejst Tejst v Novi vasi. Dodal sem jo na seznam in jo kaj hitro obiskal. Simpatičen ambient s prijaznim osebjem je poskrbel, da je bil prvi vtis odličen, čisti in dišeči toaletni prostori pa vredni pohvale. A, ker smo pri picah, se vrnimo k oceni le-teh. Pice so tu velike in dobro obložene, tako da ne boste ostali lačni. Kar me je zmotilo, je neslano testo in sir, ki je bil brez okusa in je po nekaj minutah deloval, kot da je gumijast.

Škoda, saj ima picerija dober potencial za višjo oceno. Mogoče pa kaj ukrenejo v tej smeri. Vseeno si zaslužijo obisk, saj imajo ogromno ostale ponudbe in veliko izbiro piv.

Ocena:


Pizza Burger Point Bar, Mariborska 120, Celje

Pizza Burger Point sem v prvi objavi žal izpustil oz. spregledal. Je pa prišla na svoj račun v tejle in mislim, da mi ne bodo preveč zamerili. Zakaj? Ker so se prebili med najboljše picerije v Celju! Prav presenečen sem bil, ko sem dobil pico na mizo in lahko rečem samo: “Bravo!” Pica je okusna, testo hrustljavo, dodatki kot se šika in prav nič me ni zmotilo pri njej. Poleg vsega pa imajo zelo lepo izbiro piv, vključno z enim mojih ljubših, Ginger Beard. :)
Dodaten plus je tudi, da kljub temu, da imajo v ceniku napisano, da računajo alu. folijo, če zavijejo pico za domov, le-te niso zaračunali.

Zagotovo jih še obiščem, poskusiti moram tudi njihovo znamenitost Pizza Burger, ki vsaj po fotografijah deluje zelo mamljivo.

Ocena: 


Picerija Limbo, Cesta na Ljubečno 48, Celje

V prvi objavi se je vsulo komentarjev, zakaj sem izpustil Picerijo Limbo. Omenil sem, da zato, ker je locirana izven mesta in se mi ni zdelo primerno, da jo vključim. Pa sem razmišljal, da bi mogoče bilo prav, da jo dodam, saj je konec koncev le streljaj iz mesta.
Pico iz Limba sem že jedel, a je bila vedno dostavljena na dom, zato ni prav, da bi oceno podal na podlagi tega. Odpravil sem se tja in poskusil pico na njihovi terasi. Na izgled je lepa in dobro obložena ter sočna. Sir je odličen, ostali dodatki, predvsem paradižnikova mezga, pa so tudi dodana vrednost. So eni redkih, ki jajčko dodajo na pico takrat, ko se še peče, kar je pohvalno.
Edini minus, kar se mene tiče, je debelo testo. Drugače bi si pica zaslužila čisto petico. Vendar, če imate radi, da je testo debelejše, potem bo to prava pica za vas, saj je vse ostalo popolno. ;)

Ocena: 


Imamo torej seznam petnajstih celjskih picerij in tri od teh so si po mojem okusu zaslužile čisto 5: Picerija Verona, Pizza Burger Point in Pizzerija Špica (vrstni red je naključen). Če vštejete še vse tiste, ki so si zaslužile oceno 4, ne sme biti dileme, kam na pico. ;)

V prvi objavi sem popravil podatke o Piceriji Antonio, saj je tam sedaj novi lastnik in ni pošteno, da nosijo s seboj oceno prejšnjega lastnika. Zato bodo do vnovičnega obiska brez ocene. Ko pa jih obiščem, le-to dodam. Seveda vabljeni tudi na branje 1. dela zapisa o picerijah v Celju.
Naj še enkrat poudarim, da je objava napisana bolj zaradi seznama “kam na pico”, da bo v pomoč pri iskanju picerij v Celju in ne z namenom tekmovalnosti oz. slabe volje. Svetujem, da obiščete vsaj eno izmed njih in sami presodite, katera vam je ljubša.

Sem kaj izpustil? Vesel bom povratne informacije in komentarja.

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Anja
  Reply

  Ta človek ki dela to reportažo in nima pojma o celjskih picah. Delaš ocene za eno gratis pico Al kaj? V prejšnjem članku sem se smejala se tri dni po tem ko sem ga prebrala. Wtf neke picerije v Konjicah pa mladost v velenju ko sploh ni picerija. Se enkrat wtf. ??? Kje je Picikato?? Picerija Koper. OLIVA. ITD. A si ti namerno sramoto delaš. Delaš reportažo kam na pico pa not take kozlarije pišeš da se ti bruha.

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Pozdravljeni, t.i. “Anja”!

   Ste prepričani, da se oglašate pod pravo objavo? Vse picerije, ki ste jih našteli, so opisane v prvi objavi, do katere je povezava na koncu članka. Picerije v Konjicah nisem omenjal nikjer, niti Mladosti v Velenju. Prepričan sem, da ste malo pomešali vse skupaj.
   Poleg tega pa je to članek o celjskih picah in o MOJEM okusu, ki naj služi drugim kot pomoč za iskanje picerij v Celju. Če vam članek ni všeč, lahko sami obiščete picerije in se prepričate, kakšne so njihove pice.

   Lep pozdrav, Sašo

   • Simon
    Reply

    Sašo, po mojem mnenju si napisal realno stanje. Je pa seveda stvar okusa posameznika. T.i. Anja pa je očitno prizadeta, ker je bil njen lokal slabo ocenjen

 • Simon
  Reply

  Glede picerije špica (kajak, kanu klub) si pa zadel….je pa seveda odvisno od samega okusa osebe…veliko pa je tudi od pico peka ki takrat dela tam na smeni. Ima pa Anja prav da si izpustil kar nekaj dobrih picerij. :)

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Pozdravljeni, Simon!

   Hvala za vaš komentar. Seveda, vse je odvisno od več dejavnikov. Jaz sem samo zapisal na podlagi mojih.
   Katere picerije pa imate v mislih, da sem jih izpustil? Kar predlagajte, da vidim, če mi je res kaj ušlo iz seznama.

   Lep pozdrav, Sašo

 • Pizzaman
  Reply

  Pri pici je pol odvisno od sestavin in pol od peka. Sam hodim v enako pizzerijo veliko pa je včasih odlično včasih pa ni vredno pol počenega groša :D
  Lp

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Hvala za komentar, Pizzaman.
   Se strinjam, tudi to določa okus pice. Mislim, da sem celo v prvi objavi to zapisal. Ali pa v komentarjih.
   Zapis je nastal tako, kot je oz. s peki, ki so takrat delali. :) Je bolj v pomoč pri iskanju picerij, kot karkoli drugega.
   Lp

 • PAntonio
  Reply

  Hvala sašo za fer objavo o Pizzi Antonio, veseli bomo vašega obiska

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Pozdravljeni, PAntonio!

   Stremim k temu, da sta obe objavi fer in nepristranski, zato je tudi vaša objava brez ocene. Ne bi bilo fer, da podedujete oceno prejšnjih lastnikov. :) Seveda vas obiščem in dodam moja opažanja v zapis. Ali je spletna stan ista, kot prej? Imate morda tudi FB stran, da potem dodam pravilno?

   Pa hvala za komentar.

   Lep pozdrav, Sašo

 • Lidija
  Reply

  O piceriji limbo bi se dalo debatirati. Najprej o samem prostoru. Picerija izgleda kot dvosobno stanovanje z ogromno teraso. Znotraj ima dve manjši sobi z mizami čisto skupaj. Nobene zasebnosti in nobenega miru zaradi ne kulture ostalih gostov ki vse povprek pijejo in nas posiljujejo s svojim narejenim režanjem. Namesto da bi se posvetili do gradnji jedilniškega prostora naredijo parking za ne vem koliko avtov. Mnogo gostiln ima slabši dostop in slabši parking ali ga sploh nima pa vseeno uspeva če se le gost dobro počuti tam. Kar se tiče osebja je vedno slabše in jaz osebno sem rekla že 3x da tja več ne stopim pa vedno pojem besede. Mislim pa da sem včeraj res bila tam zadnjič zaradi mojega partnerja kajti vse skupaj mu je bilo preveč in dvomim da ga bom v obisk limbota se kdaj prepričala. Midve s hčero sva dobili pico. On pa čakal. Nato se ugotovi da sploh ni imel naročene pice. Sramotno. Da ne govorim o tem da sediš na terasi celih 30 minut in čakaš in potem pride gost za nami in je prej postrežen. Kar se tiče same hrane je odlična. To jih še nekako rešuje. Debelo testo je zaščitni znak picerije limbo in kdor tega ne ve je idiot. Nikoli me ni razocaral picikato. Kvaliteta je top. Nova hitro rastoča konkurenca picikatu pa je point burger. Le tako naprej. To bo najina nova baza. Lp

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Pozdravljeni, Lidija!

   Najlepša hvala za komentar. Žal se z vami strinjam. Sva doživela isto, saj sva tudi midva na naročilo, račun in plačilo čakala zelo dolgo, ker je natakarica klepetala z domačini (verjetno stalnimi strankami) za sosednjo mizo. Tega v zapisu nisem omenjal, ker je konec koncev to zapis izključno o picah. Postrežba in ambient (poleti je problem z njihovimi klopmi na terasi. Zadnja plat je potna, hrbet pa te boli zaradi neprimernega naslona) je čisto druga zgodba. Pice pa kot rečeno, z njihovim znanim debelim testom, a dobre.

   Lp, Sašo

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search