Kateri čips je najboljši?

 In Hrana

Kateri čips je najboljši? :)
V eni izmed prejšnjih objav ste lahko prebrali, kje v Celju imajo dobre pice, tokrat pa izbor mojega najljubšega čipsa.
Poizkusil sem že ogromno različnih in glede na zahteve, se izbor dobrih hitro zoži. Tako v zadnjem času kupujem samo še redke znamke, ki mi ustrezajo.

Glede na to, da obstaja možnost, da jih marsikdo niti ne pozna, sledi zapis o tem, kateri so moji favoriti in kateri čips si zasluži oceno 5.

Kakšne so moje zahteve glede idealnega čipsa: bolj kot je slan, boljši je! Če je možno, naj bo rebrast, nemasten, krhek, tu pa tam je lahko vmes kakšen »zažgan«. Prednost dajem klasiki, se pravi, slanemu. Občasno pohrustam kakšnega z okusom paprike, a to je bolj izjema, kot pravilo.
Seveda je pomemben dejavnik tudi cena. V teh predlogih niso zajete razne BIO različice, ki jih dobite v specializiranih prodajalnah, ampak samo čipsi, ki so naprodaj v »ta glavnih« trgovinah. V izbor so se naselili trije čipsi (naključni vrstni red):

Chio Kettle Cooked

Chio Kettle čips je edini ne-rebrast čips v izboru. Dobro oceno si je prislužil s sledečimi lastnostmi: slan, nemasten in okus po krompirju kot v domači pečici. Edini slabi lastnosti sta, da je malo bolj trd, verjetno zaradi načina priprave, in da je od vseh naštetih najdražji.

Cena na gram = 0,0166 €/g

Ocena:

Mambo Kids Rustikalni

Kdo bi si mislil, da bom enega izmed dobrih čipsov našel v Eurospinu? Le-ta je idealen za zabave ali za čips kar tako. Njegove dobre lastnosti so, da je slan, dobro zapečen in rebrast, minus točke pa dobi, ker je malo bolj masten, malenkost predebel in prevelik. Dodatna plus točka je cena, saj je več kot pol cenejši od vseh ostalih. Juhej! Solidna je tudi ista znamka s papriko.

Cena na gram = 0,0043 €/g

Ocena:

Chipsos Classic

Moj zmagovalec vseh čipsov je Chipsos Classic rebrast. Zakaj? Ker je ravno prav slan, rebrast, nemasten, krhek in nadvse okusen. Je tako dober, da bi jih zmazal cel karton, če bi ga imel. In ja, edini čips, ki nima minus točk! Res pa je, da ga marsikdo sploh ne pozna. Do sedaj. ;)

Cena na gram = 0,0106 €/g

Ocena:

 

Omenil sem, da bom naštel tri čipse, ki so mi všeč, a sem tik pred zdajci poizkusil še enega, ki ga lahko uvrstim med dobre. Torej, omembe vreden je še:

 

Snack Fun All Natural Chips Salz

Ta čips sem našel v Hoferju in je zelo podoben Chio Kettle Cooked. Dovolj slan in okusen, od Chiota pa se razlikuje po tem, da je bolj tanek oz. rahel. Glede na ceno je »za drek štukat« čisto OK. :D

Cena na gram = 0,0076 €/g

Ocena

To je moj izbor, kar se tiče čipsa. Kako pa je pri vas? Kateri čips je vam najljubši? Kupujete katerega od teh? Priporočate kakšnega drugega? Me zanima, če bom našel še kakšnega dovolj dobrega zame. :)

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Silvia
  Reply

  No to je pa objava zame :-D meni je najboljsi hoferjev ;-) pa chio kettle ni slab

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Silvia, me veseli, da vam pride prav. Hoferjev sem probal, pa se mu ni uspelo prebiti med top 3. Kettle pa je dober, ja. :) Hvala za komentar.

 • Sibila
  Reply

  Edini na svetu-San Carlo -Rustica…nima nobenih E-jev oz.dodatkov,je iz krompirja in ne krompirjeve moke in je ravno prav masten..priporocam!

  • Sašo Novoselič
   Reply

   Hvala za komentar Sibila. Sem ga jedel (to je tisti v beli vrečki, a?) pa me je nekaj zmotilo, da ni prišel med najboljše. Seveda pa so te moje ocene subjektivne in dopuščam možnost, da kdo na prvo mesto postavi San Carlo. Okusi so različni. :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search