Kam na pico v Celju?

 In Celje, Hrana

Zgodi se, da me večkrat kdo vpraša: »Kam v Celju naj grem na dobro pico?« Ker sem sam velik ljubitelj le-teh, sem se odločil, da pripravim seznam celjskih picerij in vsem iščočim olajšam iskanje. OK, to niso zgolj picerije, so tudi gostilne, ki imajo v ponudbi pice.
Pri vsaki piceriji sem dodal še oceno, ki je nastala izključno na podlagi pice in ne npr. ambienta ali postrežbe. Seveda sem pri vsaki omenil tudi, če me je kaj zmotilo ali pa sem bil nad čim navdušen, a končna ocena velja samo za pico. Testiram vedno klasične pice, saj imajo najmanj dodatkov, ki bi lahko »pokvarili« okus. Le, če sem se že kdaj prej prepričal, da je klasična pica dobra, sem se odločil za kakšno drugo.


Picerija Lesjak, Ulica Mesta Grevenbroich 13, Celje

V picerijo Lesjak sem zašel že kar nekajkrat in že od prvega obiska dalje uživam v njihovih picah. Testo je ravno prav tanko, okus je odličen. Pogrešam le malenkost več obloženosti. Imajo pokrito teraso in nadvse prijazno lastnico Anđo ter ugodne cene. Razlogov za obisk je dovolj.


Pizzeria Diavolo, Mariborska cesta 118, Celje

Picerijo Diavolo sem prvič obiskal pred nekaj leti in spomnim se, da sem bil nad picami razočaran, nad njihovim pivom pa navdušen. Zato me je mikalo, da jo obiščem ponovno in preverim, zakaj se mi je prvič tako zamerila. Ob drugem obisku sem spremenil mnenje, saj so postregli z dobro pico in s spet dobrim pivom. Vse je bilo tipi-topi, ambient tisti pravi picerijski, domače pivo pa velik plus. Tja se sigurno še vrnem.


Pizza Antonio, Ulica Mesta Grevenbroich 9, Celje

Woohoo! Tole pa lahko rečem, da je bilo presenečenje leta, kar se tiče celjskih picerij! Pizza Antonio se je z odlično pico zavihtela pod sam vrh! Super testo, dobra šunka in presenetljivo okusna paradižnikova mezga. Poleg tega pa dovolj origana, končno! Se mi zdi, da picerije kar pozabljajo na to začimbo ali pa potresejo le nekaj drobtinic. Zmotilo me je samo to, da je bilo malce premalo sira, ki je bil sicer okusen, a kot se vidi s fotke, v omejeni količini. :) Testo bi lahko bilo malenkost bolj slano, ampak to so že podrobnosti, ki vplivajo izključno na mojo oceno in naj vas ne odvrnejo od obiska te picerije.


Toplo priporočam, saj so tudi cene nadvse ugodne. Velika klasična pica se dobi za pičlih 5,60€, nudijo pa tudi točeno češko pivo Rebel. Žal je bilo ob mojem obisku na voljo le temno, zato ga
nisem poskusil. Bom pa sigurno to naredil ob naslednjem obisku. Prenovljen ambient je simpatičen in postrežba prijazna, kar le še pridoda k vsemu skupaj.

 

POZOR: picerija ne obstaja več!

 


Pizzeria Koper, Gubčeva ulica 5, Celje

Tudi picerija Koper je bila že večkrat na sporedu, saj so pred leti imeli prvovrstne pice. Tu je primer pice od takrat.

IMG_3014

Nekako pa v zadnjem času ne dobim več vtisa, da so pice še vedno take. Nekoč sem jo dobil s tremi lističi salame, drugič je bilo testo debelo in žvečljivo, da ga niti pojedel nisem.

IMG_0930[1]

Škoda, saj je zelo lep ambient, s super naravno senco na vrtu in z dobro ponudbo ostale hrane. Imajo celo pico Nostalgija, ki jo spečejo na način, kot so to delali včasih – z debelim testom. Kljub temu Koper lahko priporočim, saj ni nujno, da vam ne bo všeč. Postrežba je hitra, le malo večjo izbiro piva bi lahko imeli.


Picerija Verona, Opekarniška cesta 9, Celje

Mislim, da sem v piceriji Verona pojedel največ pic. Zgodilo se je, da sem pojedel tudi štiri pice na mesec, kar je zame že precej. Z njimi sem bil vedno zadovoljen. Okusno, ravno prav tanko testo, slastne sestavine in poleg klasične pice še Gurmanska, ki mi je najljubša. Prijazna postrežba, soliden ambient in poleg pic še ponudba ostalih jedi, od malic do vikend kosil.


Pekarna v Hipermarketu Mercator, Opekarniška cesta 9, Celje

Bolj za šalo kot zares, v ocenjevanje dodajam pico, ki jo spečejo v Mercatorjevi pekarni. Kar nekajkrat sem jih jedel in so neverjetno dobre. Če poleg prištejemo še smešno nizko ceno (cca. 3,65 €), na katero lahko unovčite še kuponček s 25% popustom, vsi morebitni predsodki odpadejo. Je pa res, da jo dobite v kartonu in je ne morete pojesti za mizo.

29072013185


Pizzerija Oliva, Dečkova cesta 41, Celje

V piceriji Oliva so v zadnjem letu pospešili reklamiranje in obogatili ponudbo. Zato je bil čas, da se oglasim in preverim, ali je res tako dobro, kot pravijo. Žal pa sem od tam odšel razočaran. Klasična pica je bila bolj slabo obložena, vegetarijanska je bila sicer bogatejša, a so bili kosi brezokusnega paradižnika na veliko narezani, vse skupaj je bilo dobesedno nametano na kup. Debelo testo ob robu je kvečjemu še znižalo oceno. Opazka leti tudi na prijaznost, ki je očitno domena le polovice kolektiva. Ob prihodu in postrežbi sva bila deležna prijaznega sprejema, ko pa sva želela plačati, sva morala čakati kar nekaj časa, drugi natakar pa je bil bolj kot ne naveličan vsega. Poleg tega so nekateri, ki so sedeli ob stopnicah, čakali zelo dolgo na postrežbo. Nudijo tudi dostavo na dom.


Restavracija Etra, Bukovžlak 101, Bukovžlak

Za Etro marsikdo še ni slišal. Priznam, tudi jaz dolgo časa nisem vedel, da obstaja. Ob prvem obisku sem bil skeptičen, a so me hitro potolažili z odličnimi malicami. Kasneje sem testiral še pico in bil navdušen. Sicer nisem testiral klasične, ampak, če me spomin ne vara, je bila to pica Etra, ki vsebuje še mleto meso in nacho sir. Kljub temu sem bil zadovoljen. Tudi ob ponovitvi je bilo isto: dobro obložena in solidno testo, ki je malenkost drugačno, bolj v smeri »krekerja«, a nemoteče. Priporočam vsaj za en obisk, ambient naj vas ne zmoti, ocenjujemo le pice.


Pizzerija Špica, Kettejeva ulica 13, Celje

Trenutna zmagovalka v peki pic po mojem okusu in najboljša picerija v Celju je picerija Špica. Marsikdo je niti ne pozna ali pa ima svoje mnenje na podlagi zgodovine tega prostora. Res, da je to čolnarna, kavarna in mesto, kjer se sprehajalci okrepčajo s sokom, a tu so pice najboljše. Čisto vse jim gre v prid: testo, naloženost in okusnost, vse je popolno. Poleg tega sem tukaj jedel eno boljših vegetarijanskih pic. Ne verjamete? Poglejte fotografijo.

IMG_0803[1]

Mene ne pusti ravnodušnega. :) Dovolj široka izbira pic, mehiških jedi (tudi toplo priporočam) in ostale hrane ter eden lepših razgledov na Savinjo.


Pizzerija Picikato, Teharje 21, Teharje

Picerija se nahaja na obrobju Celja, a se je vredno zapeljati tja. Pice so dobre, dovolj naložene in testo je ravno pravšnje. V opozorilo, če jih obiščete v soboto ali nedeljo v času kosil, prej pokličite za rezervacijo. Gneča je precejšnja.


Pri Prijatlih, Glavni trg 12, Celje

Tu sva se oglasila kmalu po otvoritvi; že iz radovednosti, kaj je nastalo, saj predhodne restavracije na tej lokaciji niso imele sreče. Pri Prijatlih je sedaj odlična restavracija s široko ponudbo jedi in malic. Kiki in njegov brat Ali se resnično trudita, da bi zadovoljila svoje goste in zasedenost miz je potrditev, da delata dobro. Ker pa testiram izključno pice, so tukaj »old school« in dobre. Za moj okus malenkost predebelo testo, a je obloženost čisto v redu.

IMG_0043

EDIT: Gostilna Pri Prijatlih je žal zaprla svoja vrata. :(


Naj še enkrat poudarim, da so vse ocene dodeljene samo za pico. Nanjo ambient in postrežba nista vplivala. Kot vedno, dopuščam možnost oz. sem prepričan, da nekomu pice z višjimi ocenami ne bodo všeč in bo bolj navdušen nad tistimi z nižjimi. Prav tako npr. veliko ljudi hvali picerijo Limbo, ki se nahaja na Ljubečni, meni pa je enostavno predebelo testo in mi kot takšno ni všeč. Če ima kakšna picerija dva picopeka, je tudi to lahko odločilno, saj prvi speče dobre, drugi pa morda ne. Ta zapis je bil narejen bolj zaradi seznama, da bo v pomoč pri iskanju picerije v Celju. Svetujem, da obiščete vsaj eno izmed njih in sami presodite, katera vam je ljubša.

Sem kaj izpustil? Vesel bom vsake povratne informacije in komentarja. Ko ponovno obiščem katero izmed naštetih picerij, pa poročam o novih izsledkih.

Pa dober tek! :)

p.s.
Drugi del zapisa o celjskih picah:  https://blog.sasonovoselic.com/2017/10/18/kam-na-pico-v-celju-2-del/

Recommended Posts
Showing 28 comments
  • Urban
    Reply

    Kaj pa Limbo in njihove legendarne pice?

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Urban, Limbo nisem omenjal, ker ne spada med picerije v Celju. Je pa vseeno omenjena v spodnjem delu teksta, tako da je vse lepo in prav.
      Morda ob priliki sestavim še razširjen seznam picerij Savinjske doline. ;)

      • Jan
        Reply

        Po logiki Limbo(Ljubečna ne spada pod Celje) tudi Picikato ni v Celju (Teharje

        • Sašo Novoselič
          Reply

          Pozdravljeni, Jan!

          Obe piceriji sem vključil, saj sta sorazmerno blizu Celja, poleg tega pa dodatna informacija o kakšni piceriji ne škoduje. Trenutno sta dve piceriji v Celju s teh seznamov že zaprti, tako da je kar prav, da sem vključil še Limo in Picikato, da je vsaj nekaj “materiala”. ;)

  • Aleš
    Reply

    Limbo ni več kar je bil! Ko si že ravno omenil pice iz mercatorja (niso slabe), moram povedat da sem zadnjič poizkusil pice iz pekarne rolca v tušu in je tudi tam zelo dobra!

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Glede na vse komentarje bom šel preverit tudi Limbo. Sporočim izsledke. Vidim, da nisem samo jaz tisti, ki ima rad Mercatorjevo. Rolca, a to je tista, ki je pri vhodu v Tuš trgovino?

  • Vlado
    Reply

    Moram priznati, da se v marsičem strinjam s tvojo oceno. Tudi zame so v Špici prava špica. Tako kar se tiče testa, kot obloženosti. Za Limbo pa je moja ocena, da je za tiste, ki imajo raje malo debelejše testo res vrhunska. Bo potrebno probat tudi tiste v Carraru, da vidimo kaj so naglumili. Vsekakor zanimiv zapis.

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Hvala za komentar, Vlado. Evo, si me spomnil še na Carraro. Čisto pozabil, da imajo tam v ponudbi že nekaj časa tudi pice. Bomo šli v test. ;) Ja, Limbo je z debelejšim testom. Saj, če je dobro/prav pečeno, zna biti jedljivo. Hitro pa se zgodi, da je premalo pečeno in pocasto. Jim dam še tretjo šanso in vključim v zapis, ko jih spet obiščem.

  • Dušan Konda
    Reply

    Spoštovani Sašo…hvala za tako lepo priznanje, kar se naših pic tiče… ko pridete naslednjič na Špico me poiščite in skupaj pojeva kakšno našo pico, ali pa kaj drugega…lp Dušan Konda

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Pozdravljeni, g. Konda!
      Najlepša hvala za komentar. Priznanje je z moje strani zasluženo. Se seveda še oglasim tam in vas poiščem, da kakšno rečeva. :-)
      Lep pozdrav, Sašo

  • Lekadol
    Reply

    Vse je relativno..o okusi pa se tako naj ne bi razpravljalo..Naj se gre v pizzerijo Verdi v Grižah pa potem daje neke ocene
    In imena mest se med ostalim pišejo z veliko začetnico..”Celjskih npr”

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Pozdravljeni, Rudi.
      Ni bil namen preveč razpravljati o okusih, le na kup zbrati lokalne picerije, da se bodo ljudje znašli. :) Sem pa tudi v Verdiju že bil, a le-ta ne spada med picerije mesta Celje.
      Ste prepričani, da se “celjske picerije” pišejo z veliko začetnico? Jaz nisem. ;)
      Lep pozdrav, Sašo

    • picoljub
      Reply

      Bo kar držalo da se piše z malo začetnico :). Pravilo -ski, -ški…

  • Ursa
    Reply

    To je po zaslugi Tomija ki jim je prej vodil kuhinjo in jim se danes dobavlja testo ki je vrhunsko. Sedaj lahko preizkusite tudi njegovo novost pizza burgerje,na Mariborski 120 v Celju,zraven Planeta Tuš. So tudi odlične pizze in še marsikaj.

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Urša, a-ha, zato je tako! No, dobro je vedeti.
      Sem pa na podlagi komentarjev ugotovil, da sem izpustil še dve piceriji v Celju, Burger in Pizza point ter Carraro pice. Dodal pa bom še Limbo. ampak trenutno rabim malo oddiha od kvašenega testa. :))

      Hvala za komentar!

  • milena
    Reply

    Hvala Sašo,res zanimivo branje in izbor picerij..ker imam rada pice z tankim in hrustljavim testom imam najraje navadno margerito in mi je pomembna tudi kvaliteta sira,ki pa ni povsod dobra…bomo šli malo naokoli preverjat ;-) lp

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Hvala, Milena! Ja, najbolje je, da se proba vse in odloči po svojem okusu. Tudi jaz imam rad tanko testo. S tega vidika je Špica še kar primerna. Sporoči, kako se ti bo zdelo. Lp

  • Matic
    Reply

    Probali pred kratkim PizzaBurger Point Bar in je za nas trenutno TOP v Celju in okolici. Smo kar zahtevne stranke drugace. Odlicne pizze ter pizzaburgerji.

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Hvala za komentar, Matic. Seveda obiščem tudi njih in dodam v zapis.

  • Matthias
    Reply

    Komentar je bil s strani lastnika spletne strani odstranjen zaradi žaljive vsebine!

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Pozdravljeni, Matthias.
      Kaj je res in kaj ni, prepustimo zasebnim pogovorom. Tu govorimo samo o picah. Velja?
      Pa lep dan želim, Sašo

  • Matthias
    Reply

    Tako kot o picah bi se moralo govoriti tudi o vzdušju, o zadovoljstvu zaposlenih, o HACCAP-u (ki ga tam definitivno ni!, to lahko sklepamo že po velikosti njihove kuhinje (samo EN PROSTORČEK) in se vprašamo kje vse to pripravljajo, ali imajo urejene delovne površine, poseben prostor za pripravo, toplotno obdelavo, pranje posode, ločena korita, hladilnico, skladiščenje…) itd.

    Če pa je že govora o picah, pice iz Špice imajo npr. dobro testo, pa ga pokvarijo s tem, ker ne znajo rokovati z njim. Če testo prevečkrat prekipi, bo pica po parih minutah trda kot beton, kar pri njih definitivno je. Ker niso vrhunski (cena je visoka), smo z družbo zahajali v Grofa na Vransko (če je govoro o tankih picah), dokler nismo zasledili Point-a na mariborski. Tukaj so pice TOP, edini problem je, da se lokal hitro zapolni in se včasih čaka na mizo ob konicah.
    Kdor ima raje debelejše testo pa priporočam Limbo-ta, vendar jim tam kvaliteta tudi niha – včasih dobiš še nepečeno pico in te kar odvrne, sploh, če jo vzameš za s seboj in te doma pričaka ”žvečilni gumi” testo.

    • Sašo Novoselič
      Reply

      O vzdušji bi moral odpreti čisto ločeno temo. A ni bil moj namen pisati o vzdušju. Tudi če bi, bi bilo zelo težko dobiti verodostojne informacije za katerokoli picerijo. Zato ne želim,d a se te zadeve meša v oceno pic. Cilj je bil predstaviti pice v Celju, da so picerije zbrane na kup. Grofa poznam in mi je med najboljšimi picami, kar sem jih jedel. Point pa bo vključen, takoj, ko ga testiram. Trenutno sem rahlo preobjeden pic. ;)

  • Marjetka
    Reply

    picerija LIMBO mmmmmm zeloooo dobra, jaz vzamem vedno mini pizzo in je odlična, debelejše al puhasto mehko testo, z ravno prav zapečenim robom, obloga dobra, vsega od klasike ravno prav..z ravno prav zapečeno jajčko v sredini …zame bogovsko..tud velikost pravšnja ob kozarčku piva …priporočam

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Marjetka, saj veste, kako pravijo, 100 ljudi, 100 okusov. :) In prav je tako. Hvala za komentar!

  • Bojana
    Reply

    Pozdravljeni,
    enkraten zapis, kje jesti pice in vaša ocena okusov.
    Bodo ocene kar na mestu.
    Pica na Spici prekaša vse, tudi po moji oceni.
    Ko se išče pa pica v nedeljo, pa je poseben problem.
    Še posebej, ko se vračaš s kakšne poti in te zagrabi lakota.
    Lp Bojana

    • Sašo Novoselič
      Reply

      Pozdravljeni, Bojana!
      Hvala za komentar. Glede nedeljskih obiskov pa se strinjam, marsikje je zaprto.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search