Potovanje v Oman, 11. del

 In Oman

Glede na to, da je bil današnji dan zadnji dan, ko sva bila še celi dan v Omanu, sva ga namenila poležavanju. Za ta namen sva izbrala najlepšo plažo, ki sva jo tukaj odkrila, Ras Al Jinz. Tja sva prispela dovolj zgodaj, da morje še ni odplavilo posledic nočnega sprehajanja želvic po obali. Male stopinje so vodile vse do morja. Žal želvic ni bilo več, midva pa sva se prepustila ostalim dobrotam tega konca. Mir, tišina, lepa plaža, čisto morje in sonček.

Ko sva se po kopanju nastavljala sončnim žarkom, so naju obiskali štirje Iranci. En izmed njih je izrazil željo, da bi se fotografirali z menoj. Ker mi ni deloval škodljiv, sem mu ustregel in kmalu smo uprizarjali fotošuting na obali. Fantje so se čisto vživeli in na svoje mobitele shranjevali “selfije”. :) Si jih kar predstavljam, kako bodo zvečer po ulicah Surja med sprehajanjem razlagali, da so srečali belega turista in da so se fotografirali z njim. Seveda sem tudi jaz naredil nekaj fotografij oz. mi je pri tem pomagala moja albezen. Ravno toliko, da bo za spomin na ta nenavaden dogodek. Sami krasni fantje, kajneda? :)

Ko sva se vračala proti hotelu, sva ob poti zagledala ta znak. Tiger? Nič nama ni bilo jasno. Ali je tu območje tigrov? Je nevarno? Kaj sedaj?

A ko sva zapeljala 100 metrov dalje, nama je bilo takoj jasno. Tiger je vklesan v steno in tam je nevarnost, da se zaletiš v brezglave turiste, ki ustavljajo ob cesti in ga fotografirajo. Midva sva to naredila bolj elegantno in sva zavila dol s ceste, da nisva ogrožala redkega prometa. :)

Ko sva se popoldan vrnila v hotel, sva odložila stvari in šla na popoldansko malico v pekarno. Nekako sva se morala utrditi za večerno nakupovanje spominkov. Uspelo nama je nabaviti skoraj vse, kar sva želela. Nikakor pa nama ni uspelo dobiti dateljev. Deset trgovin sva obiskala, a nikjer jih nisva našla. Odločila sva se, da poskusiva srečo naslednji dan v Muscatu, ko se bova vračala proti letališču.

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Borut
    Reply

    Res dobra klapa. :)

    • Saso
      Reply

      Mhm, smo se kar ujeli! :D

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search