Potovanje v Oman, 9. del

 In Oman

Nekaj dni Omana nama je še ostalo in počasi sva morala narediti seznam, kaj vse je še obvezno videti. Na tem seznamu je bil Wadi Al Shab, po pričevanjih najlepši wadi v Omanu. Ampak, to je tako ali tako odvisno od tega, kako si to razlagaš. :) Wadi se nahaja blizu vasice Tiwi, kjer pod nadvozom avtoceste parkiraš svoj avto in se potem s čolnom zapelješ čez reko, do začetka peš poti. 200 OMR je bilo potrebno plačati v eno smer, da te domačin prepelje čez.

 

Hitro sva prišla do prvih tolmunov, kjer poteka prepadna pot skozi sotesko. Navdušena nad barvami, ki jih je ponujala narava, sva hodila, dokler se je dalo. Tik pri koncu poti je bil večji tolmun, kjer me je albezen počakala, jaz pa sem še nekaj časa planinaril po strmih stenah in poskušal najti razgledno točko, kjer bi videl, kako dolga je soteska.

To mi ni uspelo in tudi žgoče sonce, ki je sekalo po skalah, ni vlivalo neke volje, da bi hodil predolgo. Vrnil sem se do tolmunov, kjer sva sezula čevlje, zavihala hlačnice in brodila po prijetno topli vodi. Prav prijalo je ohladiti kosti.

Ko se je nabralo nekaj zanamcev, sva popokala kufre in se odpravila nazaj. Vse skupaj je bilo tri ure trekinga in dan se je že nagibal v čas, ko je na sporedu pozno popoldansko kopanje. Izbrala sva si plažo, malo naprej od Tiwija, ki sva jo zapazila že pred dnevi. Še prej sva ponovno poskusila najti “belo plažo”, ki je tako opevana v vodičih. Spet brez uspeha… Videla sva le skrite zalivčke, ki so žal nedostopni zaradi prepadnosti sten.

Tako nama ni preostalo drugega, kot da se odpeljeva do tiste dolge prodnate plaže. Ki pa je po naključju tudi bela. ;)

Tam sva uživala v popoldanskem kopanju in samoti, saj ni bilo na plaži nikogar, razen naju. Kar je bilo najlepše, je to, da sva med kopanjem opazila želve. Očitno jih je bilo polno v vodi in tu pa tam so ven pomolile glavo. Sprva sem mislil, da je to kakšna plastenka, a ker se je ponavljalo, sva bila bolj pozorna. Prav res, želve! Neverjetno. Želve v morju, čisto naravno in samo midva, da lahko to opazujeva. Juhej! To nama je res polepšalo dan in z nasmehom na ustih sva grickala čips in zrla v morje. Narava pa je pričela dobivati tisto lepo barvo sončnega zahoda. Priceless!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • urša
  Reply

  wow res lep dan! in čudovita narava!

  • Saso
   Reply

   Mhm..vredno vsakega trenutka ;)

 • Borut
  Reply

  Nice!
  Zgleda, da bo treba v Oman, glede na to, da ni gužve. :)

  • Saso
   Reply

   Mhm, priporočam čim prej!

 • Peter
  Reply

  Deluje, da je kar zanimivo v Omanu…:) bo treba it pogledat

  • Saso
   Reply

   Peter, priporočam! Lepo je tam.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search