Potovanje na Antarktiko – 6. del

 In Antarktika

Po plutju skozi kanal Gerlache Strait smo se približali naslednjemu cilju: Paradise Harbor. Prijeten zalivček s spet norimi pogledi na ledene gore! Imela sva srečo, da sva bila v prvi skupini, ki je z Zodiakom šla najprej med plavajoče ledene gore. Kasneje se jih je namreč že veliko stopilo in vse skupaj ni bilo tako magično. Med tem pa se je druga skupina vzpenjala na hrib, ki je bil naš kasnejši cilj.

Do takrat smo počasi pluli po zalivu in se čudili lepoti narave. Ogromne ledene gore in ledeniki so kazali svoj odsev na mirni vodi in fotoaparat je preprosto užival. Kot tudi fotograf. :)

Nato je sledilo izkrcanje na celino, poleg argentinske postaje Almirante Brown. Ker v tistem času v njej ni bilo nikogar, je ogled le-te odpadel. Zato smo se povzpeli na bližnji hrib, kjer je čudovit razgled na zaliv, kateremu so včasih mornarji preprosto rekli – Paradise. In kako se strinjam z njimi!

Spust s hriba spada v športno kategorijo, saj smo se v dolino spuščali po zadnji plati. Najenostavneje in najhitreje. Užitek je bilo drseti po pobočju in nato opazovati ostale, ki so vriskali ob drsenju navzdol.

Popoldan smo izvedli premik in med tem srečali največjo ledeno goro do sedaj. Za primerjavo lahko vidite, kako drobna je ladja, podobne velikosti kot naša, na desni strani.

Ustavili smo se blizu Danco Islanda. Imeli smo na izbiro: vzpon na hrib ali plovba s čolnom med ledenimi gorami. In glede na to, da v hribe že znam hoditi, je bila odločitev logična. In spet nama ni bilo žal. Nagrajena sva bila z najlepšimi ledenimi gorami do sedaj. O ja, to je to! Da se človeku orosi oko. :)

 

Za zaključek popolnega dne pa super večerja v obliki BBQ perutničk, zrezkov, kuhane koruze, zelene solate, hamburgerjev in odlične rabarbarine pite. Ob prijetnem klepetu s skiperko iz Avstrije in asistentom iz Aljaske večerja še prehitro mine.

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • simon
  Reply

  tele ledene gore so zelo všečne ;)
  kako pa je fotkat iz zodiaca, se ful gunca, folk skače pred sceno, se skiper prilagaja fotkanju….

  • Saso
   Reply

   Simon, Zodiac je posebna zgodba. V štartu notri sedi 10 oseb, 5 na vsaki strani. Tako da v večini primerov lahko fotkaš samo na svojo stran. Je pa res, da skiper kroži, tako da vsi dobijo svojih pet minut slave :D

   Zibanje je skoraj vedno prisotno. Zato je treba gledat na hitre čase, kar je včasih težko, glede na temačnost. So pa tudi momenti, ko je morje čisto mirno, takrat pa se Zodiac tudi ustavi in se lahko slika celo v stoje. :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search