Trio Acoustic v Opera bar-u

 In Glasba

Danes – glasbena objava. Razlog – enostaven: aktualna zadeva in pomanjkanje časa za urejanje ostalih objav. :)

Minuli petek sva se v prestolnico odpravila pokukat, kaj dogaja na sceni (Friday night fever). Povabljena sva bila na koncert skupine Acoustic, v katerem nastopajo Karin Zemljič, Katja Koren in Mate Brodar.

Vse skupaj se je dogajalo v Opera baru in za začetek je bilo potrebno najti parkirno mesto. Juhu! Kot vemo, so ulice v Ljubljani hitro polne, v petek zvečer pa je gneča temu primerna. A, glej ga zlomka! Takoj, ko sem zavil na traso “išči parkirno mesto”, sem zagledal prostor, kamor sva stisnila najinega Pablota.
Kmalu sva se peš odpravila proti prizorišču in med potjo opazovala nadebudno mladež, ki je v parku debatirala o visoki znanosti in modernem napredku ter se ob tem predajala sokovom “pomarančnega juicea in vode”. Kasneje jih je sicer pregnal dež, a ne dvomim, da se naslednji petek ne vrnejo in končajo z debato.
V bar sva prispela slabo uro prej, a naju to ni motilo. Namestila sva se na sedeže in prelistavala cenik. Zamikala me je Isteničeva penina, a 3,90 € za en kozarček je preveč. Če bi to ceno držala steklenica, bi tudi sobota prej prišla. :D


O samem koncertu ni potrebno izgubljati preveč besed. Karin Zemljič, kot učiteljica petja, Katja Koren kot back vokalistka mnogih pevcev in v zadnjem času tudi samostojna pevka ter Mate Brodar, tudi odličen glasbenik, so poskrbeli, da so nam roke in noge kar same poplesavale v ritmih skladbic.
Trije seti komadov so hitro zdrveli mimo, prav tako Guinness… Nekaj fotografij je nastalo kljub obupnim svetlobnim pogojem. Zadevo je morala reševati bliskavica, saj tudi ISO 6400 ni bil v pomoč. Upam, da natakar ne bo jezen, ker sem se uprl njegovi želji, da bi z aparatom strašil med zbranim občinstvom. Žal nisem za te stvari. Tako sem objektiv raje usmerjal proti prizorišču, kjer je trio Acoustic svoje delo opravljal z odliko.


Highlight večera je zagotovo bila skladbica Man in the mirror, ki jo je nekoč prepeal Michael Jackson. Na trenutke so mi mravljinci lezli po obrazu. Odlično odpeto, da sem se vprašal, če imajo original glas v podlagi. :)

Kakorkoli, super večer ob super glasbi je hito minil. Ura se je nagibala že proti eni, ko sva s preostankom popoldanske pice začela svoje romanje domov.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search