Novigrad

 In Hrvaška

Konec marca sva z albeznijo preživela nekaj dni pri naših sosedih. Novigrad je bil ravno dovolj blizu, da je vožnja z mojim malim tankom minila hitro in v prijetnem vzdušju. Glede na to, da je glavna sezona oddaljena še kak mesec ali dva, je bila gneča na meji temu primerna. :)

Hotel sva našla takoj, saj je v tistem koncu edini večji kompleks. Razpakirala sva kovček in odšla na sprehod po bližnji okolici, ki sem ga izkoristil za lovljenje fotografskih motivov.

Lepo je bilo posedati na obali, obsijani od popoldanskega sonca. Neprimerljivo z gnečo, ki bo tu v poletnih mesecih.

Ker se je bližal čas večerje, sva se vrnila nazaj v hotel. Ambient je kar vabil, da naredim fotko. Roka na srečo dovolj mirna. :)

Želel sem izkoristiti še stojalo, ki sem ga prinesel s seboj, a se mi je že drugič zgodilo, da sem pozabil nosilni del. Grrr… Tako tokrat ni tistih lepih nočnih motivov. Uspel mi je samo ta z okna. Na srečo je bila polica dovolj široka in z ravno pravim nagibom. Je pač potrebno improvizirati. :)

Naslednji dan je bilo vreme ravno pravšnje za raziskovanje mesta. Ob obali sva se podala proti centru in uživala v morskem zraku, čivkanju galebov (fiiiiiju) in šumenju morja.

V prijetnem malem mestu sva popila kavico, si ogledala nekaj znamenitosti in odpočila od vsakdanjih zdrah naše preljube deželice. Presenetili so me tudi domačini, saj so se trudili govoriti slovensko in z nekaterimi sva pokramljala kar pred Konzumom. Zakaj sem bil tam, vé le peščica ljudi. :D

Lepo je bilo in sklenila sva, da bova vsako leto ob koncu zime ponovila nekaj podobnega. Zakaj pa ne?

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Dajana
  Reply

  Prekrasno!

 • Irena
  Reply

  lepo, me že zelo vleče…

  • Saso
   Reply

   Kar. Je lepo dôli. :)

 • jernej
  Reply

  ni ga čez morje v spomladanskih dneh! …upam, da mi čimprej uspe vsaj do naše obale skočit (soline me mikajo že celo večnost) :D

  • Saso
   Reply

   Mhm, prav imaš Jernej. Če odštejemo kopanje v morju, ni slabih strani. PRav spokojno je po ulicah, ob obali in po parkih. :)
   Soline? Mhm, tudi mene.

 • Geccko
  Reply

  Mamljive fotke… :)

  Lp
  Jan

  • Saso
   Reply

   Hvala Jan. Sem poskušal izvleč’t največ iz teka, kar se je ponujalo. :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search