Luknja v času

 In Narava

Pred nekaj dnevi je prišlo do situacije, ko sem kar naenkrat obstal na parkirišču in imel podarjeni dve uri prostega časa. :)

“Ti šment! Kaj sedaj?” sem si rekel. Na srečo sem imel v avtu fotoaparat in odločitev ni bila težka. Sprva sem postopal na mestu, saj se okolica ni bohotila z veliko motivi za fotografiranje. Nato pa se je “odprlo”. Našel se je prvi motiv, za njim drugi…

Ko sem tako ustvarjal, me je za trenutek zmotil starejši gospod in čisto spotoma vprašal, če bi kupil hišo. Seveda sem mu rekel, da ni problema, a da bi bilo verjetno 10 €, ki jih imam trenutno v žepu, premalo. Takoj me je pomiril in rekel, da lahko tudi jutri. Hmm… je za razmislit’. :) No, po kratkem pomenkovanju, kje stoji hiša (priznam, da se mi ni niti sanjalo, kje je vas, ki jo je omenil) in kako priti do tja, sem mu razložil, da imam trenutno druge namene z mojimi privarčevanimi milijoni in da bo hiša počakala na nekoga drugega. V smehu sva se poslovila in nadaljevala svojo pot.

Z bližnjih oken so me verjetno opazovali kot sedmo čudo, saj se za stavbo, kjer sem operiral, ponavadi ne sprehaja veliko ljudi. A se nisem pustil motiti. Glede na to, da je bil teren razmočen, sem moral na trenutke otresti blato s čevljev. Prijemalo se je na podplat, kot bi bilo namazano s Pattex-om. :)

Ko sem tako zaokrožil po okolici, sem se nato podal malo višje. Blizu parkirišča sem opazil smerokaz za Uršljo goro in čas, ki bi ga potreboval za to pot, samo 5 ur in pol. Korajžno sem zakorakal po poti in dvomim, da je na prvo žogo kdo dvomil, da grem tja. :) Opravil sem le kakšnih 50 m vzpona, saj z mojimi nobel šolenčki ni bilo varno stopicljati po jesenskem listju.

S prijetno potjo bi ob pravi opremi hitro opravil in se verjetno v slabih petih urah že sončil na vrhu Uršlje. Vendar sem tokrat raje na toplem prisluhnil prijetnim taktom iz zadnje zgoščenke Tabujev.

Tik pred koncem pohajkovanja sem se še enkrat sprehodil okoli stavbe, ker ponavadi na prvo žogo ne opazim vseh motivov, nekatere pa rad ponovim, saj roka ni vedno mirna. In tako se poslavljam s še dvema motivoma, meni ljubšima iz te serije.

Recommended Posts
Showing 8 comments
  • Ana
    Reply

    Dobro si naredil, da si se še enkrat sprehodil okoli tiste stavbe. Zadnji dve fotki sta še posebej delišz. :)

    • Saso
      Reply

      Hvala za komentar Ana. Ja, tudi meni sta naj iz te serije. :)

  • jernej
    Reply

    Zadnja je oh-in-sploh huda! Se jo ne bi branil imet na steni :) Očitno so te “luknje v času” dober povod za super fotke ;)

    • Saso
      Reply

      Ti kar povej, če jo boš na steno deval ;)
      Ja, luknje v času včasih pridejo prav. Nepričakovano je naj :)
      Hvala za komentar

  • eva
    Reply

    Naravaaaaaa :D

    • Saso
      Reply

      :P
      Jih bo še nekaj tu pa tam :)

  • Mädchen für alles
    Reply

    Vidiš kako se fotografu hitro kaj najde za pod objektiv :)).Lepe barve.

    • Saso
      Reply

      Mhm. Ugotavljam, da zadnje čase najbolje ratujejo fotke iz naključnih fotkanj :) Bo treba še večkrat tako.
      Hvala za komentar

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search