Nemo found!

 In Egipt

Letošnja organizacija dopusta je zahtevala veliko prilagajanja in glede na vse, nama ni preostalo drugega, kot da odideva gledat ribice v Rdeče morje. Kljub temu, da me turistične zadeve ne ganejo in se jih ponavadi izognem v velikem loku, sva tokrat po sili razmer stisnila zobe in se za en teden prelevila v prava turista. Tako sva se prepustila toplim žarkom egiptovskega sonca.

Temperature čez dan so bile neusmiljene in niso padle pod 36°C. A je lahen vetrič hladil razgreta telesa. Morje je vztrajalo na krepkih 28°C in poskrbelo, da je teh nekaj dni minilo v prijetnem počutju. Z obiskom obale Rdečega morja sva bila zelo zadovoljna. Kljub temu, da je vse skupaj turistični resort, sva izbrala ravno pravi čas, da ni bilo gneče in so se še našli mirni kotički okoli hotela. Ne predstavljam pa si tam dopusta, ko bo sezona v polnem razmahu.

Fotografiranja tokrat ni bilo veliko, saj sva bila večino časa na isti lokaciji. Kot že Ekrem poje: “Kuča poso, poso kuča”, sva tudi midva pela malce prirejeno: “Plaža, hrana, hrana, plaža”. :) Glede tega nama ni bilo hudega. All inclusive je fina zadeva, saj se ni potrebno ubadati s cenkanjem na vsakem koraku in se samo prepustiš uživanju.

Takoj sva tudi demantirala vse govorice o čudni prehrani v Egiptu, saj sva dobesedno uživala ob dobri hrani. Juhe, krompir, piščanec, račka, govedina, ribe, solata, kruh, sladice, marmelade, omake in vse, kar so ponujale preobtežene mize, je bilo naravnost slastno. Ne, da bi se prenažirala, a kar sva jedla, je bilo okusno. Mislim, da sem bil edini, ki si je pripravljal solato na velikem krožniku in to v tak kup, da so natakarji samo gledali. A kaj, ko imam rad solato. In tam je bila takoooo dobra. :) Drugače pa nobene driske ali slabosti zaradi hrane, ki bi nama lahko pokvarila dopust. Morda je krivo redno “razkuževanje”, verjetno pa tudi to, da ima hotel pet zvezdic, kar odtehta svoje. :)

Koralni grebeni so na tem delu eni najlepših na svetu. Prav pri našem hotelu je greben med top tremi na tem koncu. Edina slabost je le ta, da so k nam vozili turiste z ladjicami, da so si ogledovali to čudo. Na srečo le popoldan, tako da smo dopoldan uživali v miru, dobri svetlobi in vidljivosti ter čudovitem podvodnem svetu. Če ima kdo na Noki-i nastavljeno ozadje koralnega grebena, mu povem, da je tam točno tako. Milijon ribic vseh velikosti, katerih barve si je izmislil nekdo z mnogo domišljije, ter korale vseh oblik in barv pričarajo prelep podvodni ambient. Poleg tega smo ob raziskovanju grebena plavali med jatami pisanih ribic, s katerimi se dobesedno drenjaš v vodi. Nekatere se pustijo dotikati, nekatere pa te samo obkrožajo. Videla sva skate, morene in celo strupeno levjo ribo (lionfish). Kakor koli, kdor je ljubitelj podvodnega sveta, tega ne sme zamuditi!

Hotel je zadovoljil najina pričakovanja. Soba solidna, okolica urejena, osebje prijazno. Seveda znajo biti z nekaj bakšiša v rokah še bolj, a menim, da je v all inclusive všteto tudi to. :D

Od izletov sva si privoščila city tour: ogled starega Sharm-a, koptske cerkve, mošeje in Naama bay-a. Vse ostalo bo počakalo na potovalni obisk Egipta. :)

Spoznala sva tudi nekaj prijetnih oseb, s katerimi smo se družili, kolikor nam je dopuščal čas. Debate so se vrtele okoli potovanj in čas je hitro mineval. Sedem dni ni veliko, a je ravno dovolj, da si odpočijemo telo in duha.

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Eva
  Reply

  Vse lepo in prav ampaaaaak jst bi vsaj eenooooo fotko od spodiiiii.

  • Saso
   Reply

   Od spodi ni fotk. Oz. so ostale samo v glavi. Bo treba kar tja it v živo pogledat :P

 • Eva
  Reply

  Ok, te pa grem! :D :p

 • Nezza
  Reply

  Jah kaj naj rečem, vedno znova krasne slikce. Če bi takele dal v katalog bi folk še bol tja hodu :D

  • Saso
   Reply

   Ja, verjetno bi jih znale prepričat. :) Hvala.

 • Ana
  Reply

  Ojoj, ne vem, kako sta preživela to neznosno trpljenje. :p
  Super fotke, vidim, da si si vzel čas za nočne/večerne. Kdaj si greš pa na potovalni del Egipta? ;)

  • Saso
   Reply

   Hej Ana. Je blo težko, a sva “zgurala”. :)) Ja tokrat sem si vzel malo več časa, da sem napravil nekaj nočnih. Dnevne verjetno ne bi izpadle tako “fensy” :) Pa še tista sopara in sonce bi moje ubogo telo čist izželo. :)) No, to da sem s seboj po nekem čudnem naključju vzel stativ, je mogoče tut pomagalo :D Hmm, potovalni Egipt pa bohve. Moja se neki izmotava, češ da vročina pa to ni zanjo, tako da bom očitno moral sam enkrat zbrat pogum, pa it. :)

 • Špela
  Reply

  Ful hude fotke! Začimbna mi je najljubša, pa nočna hotelska je top!

  • Saso
   Reply

   Hvala Špela. :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search