Guns N’ Roses v Zagrebu

 In Glasba

Gunse sem želel slišati v živo vse od daljnega leta 1991, ko so pričeli z Use your illusion turnejo. Prvi koncert, na katerega sem želel, je bil tisti v Parizu leta 1992, a je zaradi finančnih razlogov zadeva padla v vodo. Še danes mi je žal, saj so takrat nastopali še v originalni zasedbi. Kasneje so sledili dogodki, ki so vodili do razpada skupine in upanje, da bi jih videl, je ugašalo. Nato se je Axl končno prebudil in obelodanil turnejo, ki je zajemala tudi del Evrope. Žal samo sever, kar pa me ni ustavilo, da ne bi kupil karte. Po velikih mukah mi jo je uspelo dobiti za koncert v Oslu. Ta naj bi se zgodil 26. 6. 2001, kot je razvidno iz spodnje fotografije. Pravim, naj bi se, ker so tik preden sem kupil karto za letalo, odpovedali turnejo. Šment! :) Ni mi preostalo drugega, kot da čakam na nove koncertne datume. Karto sem hranil za spomin.

In tako so čez nekaj let spet napovedali nastop, tokrat v Capetownu, 1. maj 2007. Ker sva se z albeznijo ravno takrat klatila po tistih koncih, sem seveda kupil vstopnico. In kaj je sledilo? Nekaj dni pred koncertom so ga spet odpovedali. :(

Počasi sem že obupal, nato pa so objavili letošnjo evropsko turnejo. Sprva naj bi v Zagrebu nastopili julija, a glej ga zlomka, ravno za tisti dan sem že imel v rokah karto za Elton John-a. Na srečo so SPET odpovedali nastop oz. so ga tokrat prestavili na 24. september. Kar je pomenilo, da ni ovir zame! Juhej!

Nastopil je težko pričakovani petek. Dan, ko sem prvič v življenju slišal skladbe kot so: November rain, Patience, Paradise city, Sweet child O’ mine… v živo. In kako je bilo? Hmm… NOOOOOOOOORO! Uspelo se mi je preriniti do prvih vrst, kjer sem vztrajal polovico koncerta. Pravo vrelišče, kjer ni možnosti, da stojiš pri miru. Že ob prvi skladbi Chinese democracy smo bili več v zraku, kot na tleh, nosilo nas je levo, desno, naprej in nazaj. Čudovito! Poleg vsega pa Axl na dosegu rok. No, malce dlje. Kozarci piva so leteli kot bombe po zraku, kot da bi bila II. svetovna vojna. Ena takšna me je zadela v ramo, a se v trenutkih, kot je ta, ne zmeniš za bojne rane :)

Prva skladba je minila hitro, nato pa je sledilo tole:

You know where you are
You’re in the jungle baby
You’re gonna die…

In takrat je zavrelo. Odklop, error, tilt! Mislim, da mi je na trenutke celo zmanjkalo sape. Ampak, občutki so bili božanski! Nato se je le še stopnjevalo. Rocket queen, This I love, Live and let die, You could be mine in seveda vse zgoraj naštete skladbe so narekovale tempo vse do zaključka glavnega dela, ko se je zavrtela Nightrain. Ena boljših skladb koncerta in seveda čisti adijo. Nor ritem, power na polno in Axl v polnem sijaju.

© blog.cotic.si (Hvala Grega)

Sledil je še bis, kjer so zaigrali Patience. Tega namreč na prejšnjih koncertih niso igrali, zato je bilo presenečenje toliko večje. Ni treba poudarjati, da pozitivno. :D  Zaključili so v svojem slogu, s Paradise city, ki je bila samo še pikica na i celotnega koncerta.

Na koncu sem bil zelo zadovoljen. Kljub temu, da v zasedbi ni več Duffa, Slasha, Matta in ostale kompanije, so jih novi člani zadovoljivo nadomestili. Kdor je koncert zamudil, mu je lahko prekleto žal. Vso tisto pimplanje okoli tega, da Gunsi niso več isto brez Slasha, je samo izgovor, da ne greste na koncert. Admit it! :)

Za konec pa slovo v Axlovem stilu: “Gooooood Fuckiiiiin’  Niiiight!!!

\m/

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • gregac
  Reply

  Končno nam je uspelo, še posebej tebi, videti G n R v živo :)

  Saj zdaj bodo pa gotovo čez leto ali dve v Ljubljani na Stožicah :)

  • Saso
   Reply

   Hehe, ja. Če pridejo, bom sigurno tam. Ampak na drugačen način ;)

   • gregac
    Reply

    good for you :)

    hehe, ti privoščim :)

 • Eva
  Reply

  Ti znaš pa odlično mravljince spet nazaj priklicat, ej! Dobr napisano! :D

  • Saso
   Reply

   Ja no, če je blo pa fajn :)

 • ANA
  Reply

  Kaj sem ti foušššš! :P

  • Saso
   Reply

   :P Ti bi se tut lahk spravla v Zagreb. ;) C c c

 • esa
  Reply

  glede “Welcome to the jungle”—> my thoughts exactly :D NORO

  • Sašo
   Reply

   Hehe… ni bilo boljšega občutka, kot v prvih vrstah in ob tem komadu ;)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search