Zdravilni kamni

 In Narava, Slovenija, živali

Ste imeli kdaj kakšne težave in jih niste znali pozdraviti? Vas muči artritis ali pa imate morda probleme z mehurjem? Vas ponavljajoči glavoboli spravljajo ob živce? Za to in vse podobne tegobe poskrbi ravnovesje telesa, le-tega pa lahko ustvarimo z zajemanjem energije iz različnih energijskih točk. Nam najbližja lokacija, kjer narava ponuja takšne točke, je Biopark Nivo. Nahaja se v Vrbju pri Žalcu, kjer tik pred Savinjo zavijete levo. Smerokazi vas napotijo do vhoda v park.

Poleg napajanja z energijo lahko uživamo v bujni naravi. Polno rož in dreves nudi prijetno senco v vročih dneh. Midva sva za obisk izbrala bolj pozno uro, saj sva vse skupaj začinila še z 20-kilometrskim kolesarjenjem do tja. Tako je hlad ob vodi prijetno vplival na naju in sva se prepustila pretoku energij. :)

Poleg laboda grbca, so v parku še črni labodi, razne race (dolgorepa, mandarinka, nemška, peposaška in celo smaragdna), v vodi pa prebivajo tudi želve, raki in ribe. Če boste pogledali  dovolj globoko, boste opazili tudi školjke (jezerska brezzobka).

Vsemu skupaj doda svoj čar tudi polno rož. Tako dobimo vtis, da se sprehajamo po botaničnem vrtu.

Prijetna točka, ki jo priporočam vsem, ki iščejo idejo za izlet. Primerno je za vso družino, saj bodo otroci uživali v bližini račk, ki vas zvesto spremljajo okoli jezera. :) Manjši minus je samo vstopnina. Le-ta znaša 6 € za odraslo osebo in v primeru obiska cele družine ni ravno poceni. A glede na to, da je park lepo urejen, tako vsaj vemo, da gre denar v pravo smer. :)

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Irena
  Reply

  nujno grem! zelo je lepo

  • Saso
   Reply

   Priporočam. Je res lepo.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search