Zaključek potopisa po Kubi

 In Kuba

S to objavo je zaključena saga o Kubi. :) Nekateri si boste oddahnili, nekateri bi še, a zaenkrat bodi dovolj. Naštejem samo še nekaj podatkov za ljubitelje statistike.

3635 prevoženih kilometrov in 180 litrov goriva je porabo spravilo na slabih 5 l/100 km, kar je super. Hyundai Athos se je odlično odrezal. Brez okvar naju je pripeljal od začetka do konca. Poleg tega sva z odločitvijo, da vzameva rent-a-car in ne uporabljava javnega transporta, zadela v polno. Nisva bila vezana na nikogar in tako sva se lahko sproti odločala, kam. Kdor bo šel na Kubo, mu toplo priporočam, da vzame s seboj Lonely Planet Cuba, saj so notri priročni zemljevidi mest, kar močno olajša iskanje cas. Znanje španščine je seveda zaželjeno, a sva midva odšla tja brez tega. Znal sem samo besedi “tres muheres”, ki je iz neke popoldanske nadaljevanke. :)) A ker si primoran, da se sporazumevaš v njihovem jeziku, se hitro naučiš. Proti koncu sva tekoče govorila špansko. Brez problema sem npr. telefoniral v caso in jo rezerviral za kasneje.

Tule je zemljevid celotne poti, če bi kdo želel iti po isti. Prevoziti se jo da v 15-ih dneh, če se držiš navodil iz mojih objav. :)


Oglejte si Kuba Skupaj na večjem zemljevidu.

Celotno potovanje je trajalo 21 dni, strošek na eno osebo pa dobrih 1800 €. Cca 600 € je bila letalska karta, od ostalih stroškov pa je največ naneslo za izposojo avta in prenočevanje. Kljub temu je Kuba še vedno poceni in jo priporočam vsakomur. Vsekakor pa čim prej, saj lovke Američanov že segajo proti njim in kmalu bo Kuba postala podobna Dominikanski republiki. Priporočam tudi, da se v prvi polovici poti posvetite ogledom znamenitosti, v drugem delu pa uživate na severni obali. Celotna pot je predvsem zaradi obupnih cest zelo utrujajoča in proti koncu ni več prave volje za oglede. :)
Če ima kdorkoli še kakšno vprašanje, bom z veseljem odgovoril. Priporočam se tudi za povratne informacije tistih, ki so se odločili za potovanje na podlagi mojih objav.

Vse, ki ste zvesto spremljali moje objave prosim tudi za sodelovanje v kratki anketi :) :Sledi še pregled objav o Kubi, zloženih po vrstnem redu. :)

1. del Na Kubo
2. del Naokoli po Havani
3. del Iz Havane v Vinales
4. del Vinales
5. del Med krokodili
6. del Oderuška Kuba
7. del Trinidad
8. del Camaguey
9. del Fidel
10. del Polovica poti
11. del Nazaj
12. del Moron
13. del Santa Clara in Che
14. del Slovo od Kube

Recommended Posts
Showing 16 comments
 • Urša
  Reply

  Ekola, zdaj pa rabim čim več uporabnih info :) Imaš kaj podrobnejšega, kar bi mi lahko poslal na mail ? 12. 7. je dan D :)

  • Saso
   Reply

   14. delov, pa nisi dobila nič uporabnega? :))
   Hmm, lahko ti pošljem še naslove cas, če bi jih potrebovala. Kaj več o Kubi pa težko povedati. Če imaš pa kaj določenih vprašanj, pa mi pošlji na mail in odgovorim. ;)

 • Urša
  Reply

  Sem sem, brez skrbi, samo vsega pa verjetno ne poveš vsem ne? :)
  Velja, če se kaj spomnim, še napišem :)

  • Saso
   Reply

   V večini, kar se tiče nasvetov, povem. Razen, če se pojavi kakšno specifično vprašanje. ;)

 • Urša
  Reply

  Imaš kakšnega Lonely-ja za posodit?

  • Saso
   Reply

   Midva si ponavadi sposodiva kar v knjižnici. ;)
   Že kaj nervozna?

 • Urša
  Reply

  ja, midva tudi,samo je prost kr star letnik :)
  jp, malo pa že…sam je še tolk naredit prej…

 • Saso
  Reply

  Saj, če potrebuješ samo za splošne informacije, je tudi star letnik OK. Tiste case, ki pa so notri navedene so pa po večini zasedene, ravno zaradi LP. :)

  Mi boš prinesla eno kavico od tam? Proooosim? :)

  • Urša
   Reply

   Kakšno pa?
   Aja še to: kar se tiče rent a cara – kakšen je bil postopek najema, sta morala pustit kak slip od kreditne ali je bolj po domače?

   • Saso
    Reply

    Kavica je takšna: http://www.humidorsonline.co.uk/images/Cubitabeans250g.jpg
    Ne moreš zgrešiti. :) Če ti ne bo odveč, se priporočam za paketek. :D

    Mislim, da je bilo ptorebno pustiti kavcijo 200 CUC. In če te vmes policaji ustavijo, ti kazen napišejo v pogodbo o najemu in potem ob vračilu avta dobiš zmanjšano kavcijo za tisti znesek. :) Nama so jo zmanjšali :))

 • Urša
  Reply

  velja :)
  če jo vidim, jo dobiš :)

  • Saso
   Reply

   Wiiii..kaaavica mojaaa :)

   No…če ne bo odveč se res priporočam. Juhej! Hvalaaa. Pa lepo se imejta!!! Seveda čakam poročilo ;)

 • Urša
  Reply

  Ojla :) we’re back in tvoja kavica tudi (in čaka na dostavo) :) se oglasiš na cart drug teden, da jo prinesem? :) drugače pa zanimivo, polno dogodivščin, še posebej, ker sva potovala z javnim prevozom in res skrajni čas za obisk :)

  • Saso
   Reply

   Ouwiiii….kavicaaa!!! Se bom potrudil. Ne morem še obljubiti, ker imam delovni petek in soboto ponoči. Ampak za vsak slučaj imej s seboj. ;) Če ne drugače, preidem tik pred zaprtjem.
   Praviš da je bilo fajn? Hehe, itak! In seveda, skrajni skrajni čas ;)Boš povedala v živo.

 • Urska
  Reply

  Hvala za tole odlično reportažo, z veseljem sem jo prebrala in si ogledala krasne fotke. Super napisano, ravno prav podrobnosti in zanimivosti. Fotke so pa sploh super!

  Tudi mi načrtujemo pot na Kubo in ta reportaža bo dobro izhodišče za planiranje naše poti.

  • Saso
   Reply

   Malenkost, Urška! Upam, da bo kaj prišlo prav. Ko se pa odpraviš, pa sporoči, če potrebuješ še kakšne dodatne informacije. ;)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search