Slovo od Kube

 In Kuba

Pot proti Havani je minila brez večjega stresa. Do avtoceste je šlo počasneje, nato pa je zadeva stekla, kot je morala. Edini pripetljaj med potjo je bil, ko sva jedla muffine, ki so nama jih v Santa Clari dali za na pot. Po prvih grižljajih sva ugotovila, da so polni mravelj. :) Odprla sva okna in vsa vesela pljuvala ven. But who could blame them.

Vstop v Havano z vzhodne strani ni problematičen. Večji problemi nastanejo, če bi na tej strani iskali dostop na avtocesto. Zato sva se ob prihodu osredotočila bolj na iskanje nama poznane ulice Malecon. Tako sva po nekaj minutah vožnje zagledala ob cesti policaja in ga povprašala za pot. Prijazno nama je svetoval in takoj, ko sva odpeljala, sva napačno zavila v enosmerno ulico, ups! Na srečo policaj ni šel za nama. :)


Oglejte si Kuba 11 na večjem zemljevidu.

V Havani poiščeva caso, ki sva jo imela rezervirano, a žal ugotoviva, da rezervacija na Kubi ne velja kaj dosti. Lastnica se je odločila, da bo nastanila druge turiste. Tako sva bila obsojena na iskanje nove case. Po velikih mukah najdeva neko sumljivo caso, a sva si rekla, da za zadnjo noč bo že. Nato sva vrnila avto in dobila najino “garancijo” nazaj, odštevši znesek za kazen, ki nama jo je napisal policaj v Holguinu.

Naslednji dan sva imela v planu ogled stare Havane. A naju je že takoj zjutraj pričakal dež, ki ni hotel nehati. Na izbiro sva imela, ali poležavanje v casi ali pa s palerinami v mesto. Seveda sva izbrala slednje.

Z najnovejšim taksijem sva prispela v staro Havano in pričela z ogledi znamenitosti.

Tu okoli strogega centra so ulice lepo prenovljene, fasade sveže pleskane, ni smeti. A komaj stopiš kako ulico stran, že naletiš na tisto klasično Kubo.

Preko Plaze de la Cathedral sva se napotila do znamenite tovarne tobaka, ki je bila na najino žalost zaprta. So ravno tisti ponedeljek nekaj prenavljali. :(

V neposredni bližini se nahaja tudi “China town”, kjer je večina kubanskih Kitajcev.

Nato pa še pred njihov parlament. Zelo podoben ameriški Beli hiši. Le da je ta veliko lepši, z več detajli.

Kasneje sva se napotila v znan lokal Bodeguita Del Medio, kjer je Hemingway cukal svoje mojito-te :)) Tudi midva sva si privoščila enega, kljub pregrešno dragi ceni 5 CUC.

Omeniti je potrebno, da je bil tudi parlament zaprt in da sva ostala pred vrati. Očitno napačen dan. Tako sva bila obsojena le na tale razgled z vrha stopnišča. :) Magnificent!

Za predzadnji dan je bilo to dovolj, zato sva se odpravila nazaj proti casi. Težko je bilo, saj sva se v mislih počasi že poslavljala od Kube. Ostal nama je samo še en dan, ki sva ga usmerila bolj v patriotske vode in si zaželela ogleda Trga revolucije.

Nato pa pakiranje kovčkov in slovo od Kube. V naslednji objavi pa samo še recap poti in nekaj podatkov za vse ljubitelje statistike. :))

Vse objave:
1. del Na Kubo
2. del Naokoli po Havani
3. del Iz Havane v Vinales
4. del Vinales
5. del Med krokodili
6. del Oderuška Kuba
7. del Trinidad
8. del Camaguey
9. del Fidel
10. del Polovica poti
11. del Nazaj
12. del Moron
13. del Santa Clara in Che
14. del Slovo od Kube
.

.

.

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Irena
  Reply

  mislim, da je po vsej prevoženi Kubi, prav prijalo sedeti na zadnjem sedežu taxija?

  • Sašo
   Reply

   Tisti trenutek ne, ker sva vedela, da se poslavljava :(

 • Eva
  Reply

  Pa pa Kuba :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search