Trinidad

 In Kuba

Dan se je začel z ropotom, saj sve imela caso poleg železniške proge. Tam so ravno “usposabljali” lokomotivo, ki je popeljala turiste v notranjost Kube. Ob tem je bil v bližnji okolici direndaj in odšel sem ven, da si ogledam to čudo.

IMG_7832

Za današnji dan nisva imela v planu nič posebnega. Relaksiranje na plaži in kasneje ogled mesta. Zato sva se najprej odpeljala do Playe Ancon, ki je najbolj znana plaža v Trinidadu. A naju ni impresionirala. Preveč turistična in nič kaj posebna. Zato sva se odpeljala nazaj proti Trinidadu in ob poti našla Playo Del Sur. Manjša plažica, z redkimi obiskovalci. Seveda je tudi tu nekdo, ki te pričaka in “pazi” na avto, v zameno za 1 CUC. :) Naj mu bo.  Parkirala sva dobesedno na plaži in uživanje se je lahko začelo.

IMG_7881
IMG_7849

Idilična peščena plaža in drevesa, ki so nudila dovolj sence, da naju sonce ni opeklo. Potapljala sva se na 20 m oddaljenem koralnem grebenu. Ribe, ki sva jih videla, so bile raznih barv. Rumene, modre, rdeče z belimi pikami…

IMG_7886

Nato pa nazaj do case, kjer sva parkirala avto in odšla peš v mesto. Namen sva imela kupiti nekaj spominkov. Na seznamu so bile cigare, rum, voda in ostale drobne stvari, ki sva jih potrebovala za naslednje dni. Poiskala sva tudi Etecso, neke vrste Telekom, kjer imajo dostop do interneta. Pol ure, da sva opravila z vsemi obveznostmi, nato pa nazaj po spominke.

IMG_7897

V pekarni sva si ogledovala kruh in očitno sva izgledala zelo sestradana, saj je neka domačinka vsakemu podarila dve bombetki. :) Ena izmed bolj prijaznih gest, ki sva jih doživela.

V Trinidadu sva opazila tudi nekaj zidarskih odrov. Dokaz, da se mesto obnavlja. A vse gre tu zelo počasi.

IMG_7911

Prek muzeja sva se povzpela na stolp, s katerega je videti Trinidad v vsej svoji lepoti.

trinidad3
IMG_7917
IMG_7920

Pogled s stolpa na ulico, kjer prodajajo spominke.

IMG_7954

Zvečer sta najina želodčka že postajala lačna. Za ta dan sva imela naročenega jastoga in tokrat nisva bila razočarana. Kot sva ugotovila zadnji dan, je bila ta večerja ena najboljših na Kubi. Jastogi, da si si oblizoval prste. Na koncu so nama postregli še z domačim bananinim sladoledom in sokom gvajave.

IMG_7959
Zjutraj naju je čakala dolga pot do Camaguey-a in pa majhno presenečenje. :)

Vse objave:
1. del Na Kubo
2. del Naokoli po Havani
3. del Iz Havane v Vinales
4. del Vinales
5. del Med krokodili
6. del Oderuška Kuba
7. del Trinidad
8. del Camaguey
9. del Fidel
10. del Polovica poti
11. del Nazaj
12. del Moron
13. del Santa Clara in Che
14. del Slovo od Kube

.
.
.
Recommended Posts
Showing 3 comments
  • Eva
    Reply

    Drugič pa oblekco za potapljanje tudi na fotkič in da vidimo ribice!!!!!

  • Irena
    Reply

    rakci so pa zelo simpatični…mmmnjam

  • Sašo
    Reply

    Eva: hja, drugič :) bolj verjetno kje drugje

    Irena: pa okusni tudi ;)

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search