Viñales

 In Kuba

Celo noč me je zeblo ko’ psa. Lenoba mi je namreč preprečila, da bi s police vzel odejo. Tako sem celo noč preživel samo s tančico, ki čez dan prekriva posteljo. A ker je vstajanje na Kubi zgodnje, je tudi mraz popustil, takoj ko sem se pobral iz postelje. Najprej zajtrk, da sva si nabrala moči, nato sva šla iskat avto, ki je noč preživel na “močno zastraženem” parkirišču. Kot sem že v prejšnji objavi omenil, sva stražarja presenetila zavitega v toplo odejo in z zaprtimi vekami. :D
Danes je v planu ogled doline. Poiskala sva avtobus, ki pelje na ogled po dolini.

IMG_7320

Za ceno 5 CUC te avtobus popelje po slikoviti dolini. Lahko izstopaš in vstopaš na vmesnih postajah, da si ogledaš znamenitosti. Ko izstopiš, imaš cca 1 uro časa za ogled, nato pa pride bus naokoli in te pobere do naslednje točke.

Vinales1-2
IMG_7380
IMG_7390
IMG_7401

Ko sva opravila z ogledom, sva odšla nazaj in najprej zamenjala caso. Žal so bili v najini za tisti večer že naročeni Čehi. Večerjo sva naročila za 19. uro, nato pa sva imela dodaten čas. Z avtekom sva se odpeljala proti severu, kjer sva želela poiskati kakšno plažo. A žal se je po pol ure vožnje cesta končala na nič kaj privlačni obali. Takoj, ko sva ustavila avto, so se iz vseh strani začeli približevati sumljivi osebki, zato sva raje odpeljala. Po poti nazaj sva uživala v razgledu na čudovite griče, porasle s palmovimi gozdovi.

V Lonely planet-u sva prebrala, da je v Viñalesu tudi botanični vrt. Napotiva se še tja in si za drobiž ogledava tisto, kar je ostalo po orkanu. Veliko neznanih cvetlic in dreves, ki rastejo ob vijugasti poti po parku. Mogoče bi kakšna ljubiteljica rož uživala bolj, kot midva. Vseeno pa je bilo zanimivo.

IMG_7431
IMG_7445
IMG_7451
IMG_7466

Nato sva šla nazaj v mesto, kjer sva zavila v bar. Naročila sva si mojito in ob srebanju okusne pijače opazovala okolico.

IMG_7495

Ker se je počasi shladilo, sva zaključila pohajkovanje po mestu in se odpravila proti casi, kjer sva počakala na večerjo. Kot že prej dogovorjeno, sva dobila piščanca v nekakšni paradižnikovi omaki (paprikaš?).

Ura se je nagibala proti deveti, zato sva samo še odpeljala avto na varovano parkirišče in se spravila spat. Takole je izgledala najina tokratna casa in pogled iz nje:
IMG_7500
IMG_7502
.
.

Vse objave:
1. del Na Kubo
2. del Naokoli po Havani
3. del Iz Havane v Vinales
4. del Vinales
5. del Med krokodili
6. del Oderuška Kuba
7. del Trinidad
8. del Camaguey
9. del Fidel
10. del Polovica poti
11. del Nazaj
12. del Moron
13. del Santa Clara in Che
14. del Slovo od Kube

.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • AndrejK
  Reply

  ah, panorama…..pa ta 3D efekt postavitve fotk je tud fajn…

 • Irena
  Reply

  lepe rožice, mikaven mojito tako kot vse ostalo.

 • Sašo
  Reply

  @ Andrej: vidim, da so ti panorame všeč. Pridejo še ;)

  @ irena: mal rožic mora bit, za nežnejši spol :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search