Babica ga rocka!

 In Glasba, Zabava

Za koncert smo dinarčke odšteli že pred kakim letom. In čakali do 23.2.2009, da vidimo babico rock&rolla. Sprva smo bili v ekipi za ogled trije, a očitno Murphy ne spi. Eva, iz nam vsem dobro poznanih razlogov, ni želela tvegati, v noči pred koncertom pa je zbolela še moja “albezen” :( . Tako sem v megleno jutro odšel sam. Vreme ta dan ni bilo prijetno. Celo pot po nemško govorečem področju nas je zasipaval sneg. V Münchnu pa, ko smo imeli dve uri prosto, nam je poleg snega nagajal še mrzel veter. Komaj sem našel kafič, kjer sem na toplem posrebal kavo (za samo 2,5 €) in užival v prijetno zakajenem lokalu. Malo sem že pozabil, kak občutek je to :mrgreen: .  Kljub vsemu mi je München všeč. Prijetni spomini na vse prejšnje koncerte in še nestrpno pričakovanje tokratnega. Vendar me je pred koncertom čakala še prijetna (not!) dolžnost, prodati  odvečno karto, da si moja “albezen” povrne vsaj del stroškov.

Dobro uro pred koncertom sem se postavil med sumljiveže, ki so zavzemali teritorij okoli prodajalne kart. In začeli smo: “Ticket,… ticket?”  :D Zelo neprijetna stvar. Na trenutke sem se počutil kot “one-dollar-mister” fantiči, ki prosijo po ulicah kake revne afriške države. Za prvo preizkušnjo je poskrbela gospa, ki je želela karto kupiti po 50 € (originalna cena vstopnice 114 €). Hitro sem jo zavrnil in iskal naslednjo žrtev. Vmes sem ugotovil, da je cena pri “konkurenci” 100 €. Poleg tega je bil problem še v tem, da sem imel samo eno karto. V večini so bili kupci pari, le tu pa tam je priletel kak solo iskalec. Zato sem ubral taktiko “ceneje je hitreje” in spustil ceno na še vedno solidnih 80 €. Z levim kotičkom očesa sem zapazil mlajšo gospo, ki je pri konkurenci povpraševala za eno karto in razbral, da ji je 100 € preveč. Hitro sem si nadel najšarmantnejši nasmeh, kar sem ga v tistem mrazu premogel in v mrzel zrak zaklical: “Tickeeet?!” :) In glej ga zlomka, uspelo je! Gospa si je očitno rekla, da bo preverila še pri meni. Was it my smile? :) Cena, ki sem jo ponudil, pa ji je  ustrezala. Prvič, drugič, tretjič… prodano! Sedaj pa hitro v dvorano, na toplo! Brrrr.

Gneče na vhodu, razen takoj ob odprtju, ni bilo. Poleg tega smo imeli oštevilčene sedeže, tako da ni bilo skrbi, kje bom sedel. Takole je izgledalo tik pred začetkom.

img_03851

Moj kompakt se je trudi in trudil. ISO 400, ki ga premore, nam je dajal komaj zadovoljive čase. Seveda je kvaliteta slik pri tej številki neprimerljiva s kakim SLR-jem. A žal so ta veliki prepovedani in je bilo potrebno izvleči kar največ iz tistega, kar sem imel.

img_0393

Tina je še vedno takšna, kot je bila. Divja, glasna in v popolni kondiciji. Verjetno bi me v teku na 10 km prehitela kot keks. Vsa čast ji.

img_0445

img_0453

Skladbe so imele vrhunsko koreografijo in koncert je bil ne le paša za ušesa, ampak tudi za oči. Takole je izgledalo med skladbo We don’t need another hero, ki je bila posneta za film Mad Max.

img_0474

img_0475

Vmes si je Tina privoščila pol ure pavze. Opravičljivo, glede na njena leta (69!). Verjetno je to ustrezalo tudi malo starejši publiki, da si je razbremenila mehurje.

img_0492

img_0494

img_0504

img_0520

img_0542

img_0548

Med skladbo Nutbush city limits se je s priročnim dvigalcem popeljala nad občinstvo in se tako približala še tistim na tribuni.

img_0557

img_05611

Stare mame so bile srečne, ateji pa tudi. Dvomim, da je Tina koga pustila hladnokrvnega.

img_0573

img_0583

Zapela je večino svojih največjih hitov. Verjetno vsi poznate skladbe What’s love got to do with it, Private dancer, Golden eye, I don’t want to fight no more, We don’t need another hero, Help, Simply the best in seveda Proud Mary. Privoščila nam je dobri dve uri programa in rečem lahko samo, da je bilo vredno svojega denarja.

Pred prihodom na koncert smo na avtobusu gledali njen DVD s koncerta v Angliji, a je bil koncert v živo neprimerljivo boljši. Brez napak, odličen show. Tina je res kraljica rock&rolla in sedaj je pri njenem koncertu že kljukica :mrgreen: .

Še Simply the best, kot so ga videle naše oči. Žal ni v HD kvaliteti.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=r4oUsd4Rc3k]
Recommended Posts
Showing 0 comments
 • gregac
  Reply

  odlično!! pa upam da eva tega ne vidi kmalu :D

 • easyriderka
  Reply

  Hahaha Grega – dobra!!!. Ravnokar vidla pa glih ko sem se mal umirila in DELNO pozabla na tole mojo dolgoletno pričakovano rock-ekstazo :(
  Žalostna, jezna, besna, … predvsem ker vem DA JE NIKOLI VEČ NE BOM IMELA PRILOŽNOSTI VIDET. Sašo slike so pa fenomenalne (glede na vse pogoje)

 • tasteoftravel
  Reply

  @ gregac: tulejt :D

  @ easyriderka: Nikoli ne reci nikoli. Mogoč pa še gre na tour.

 • AndrejK
  Reply

  res so dobre fotke… za kompakta…..sam nisem mislu da bo parter za sedet…

 • irena
  Reply

  Videla sem koncert Tine z Ikom v Ljubljani leta 197?? , pa je edina razlika od takrat,
  v njeni dolžini las L E G E N D A !

 • tasteoftravel
  Reply

  @ AndrejK: ma ja, sem mislil, da še to ne bo ratalo. Na srečo je šlo, z mirno roko.

  @ irena: v lasih in letih ;)

 • beti
  Reply

  a s kompaktom si pa lahko slikal? le kako ti uspe imeti tako mirno roko )))
  če bi vedela, da imaš karto viška ….

 • tasteoftravel
  Reply

  @ beti: ja kompakti so bili bojda dovoljeni. Samo kaj, ko imam še iz prazgodovine in je bolj ko ne slab :) Ja za frej karto sem izvedel šele ob 6 zjutraj ;)

 • beti
  Reply

  ne glede na to iz kakšne “zgodovine” imaš fotič, so slike enkratne ! – le kako ti to uspe ?

 • tasteoftravel
  Reply

  @ beti: mal vztrajnosti in čakanja na “pravo luč”, zelo mirna roka. Žal mi je, da fotič nima malce več zoom-a, bi se Tino lepše vidl. Ampak za spomin pa bodo.

 • Sandra
  Reply

  Sašo slike so glede na pogoje fenomenalne, tako da kapo dol ;) O ja, luštno je blo res :)
  Evica ne bit žalostna, jaz sem prepričana da jo boš še videla ;)

 • tasteoftravel
  Reply

  @ Sandra: je blo, ane? :) Še čas je hitro minil.

 • Sandra
  Reply

  ja :) hvala za družbo še 1x ;)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search