Na Roglo, ko ni sonca

 In Dogodki, Fotografija, Hribi, Slovenija, Zabava

En izmed zadnjih izletov preteklega leta je bil drugačen od pričakovanega. Na fotkah z Rogle  v večini primerov občudujemo smreke, obsijane s soncem, modro nebo in tu pa tam kak idiličen sončni zahod. Tokrat pa malce drugače, saj nam ta dan sonce ni pokazalo svojih žarkov. Eva in Grega sta bila bolj pridna glede objave, sam pa sem imel preveč drugih stvari, da bi to objavil še v lanskem letu. Verjetno pa ne bo nihče zameril za zamudo, a ?  :)

Sobota dopoldan je bila, ko smo pricunfali na Roglo. In vreme niti blizu tistemu, kar smo pričakovali. Vendar smo se vseeno odpravili na sprehod. Sprva še mraz in sneg v obraz, a z vztrajno hojo smo se počasi ogreli. Takole so marširali Grega, Eva in “my precious”.

img_4816

Kljub slabemu vremenu je bila zimska idila vsepovsod. Smreke so se kar šibile pod težo snega.

img_4831

img_4847

img_4854

Ni potrebno omenjati, kdo je pri vsem tem najbolj užival. Seveda pes. Kljub temu, da je imel na vsaki tački prilepljeno kilo snega, je veselo skakljal naokoli. Globina snega mu ni predstavljala problema. Kot srna (snežna lisica) se je poganjal iz globin in se premetaval po celem snegu.

img_4876

Tu pa tam je odkril kak zaklad. Verjetno zakopana kost ali ostanki poletnega govejeka :mrgreen:

img_4884

Ves ta mraz se je odražal tudi v naravi. Debla in veje so bile ovite v ivje. Malce drugačna zimska idila.

img_4893

img_4894

Nekje na vrhu smo se odločili, da obiščemo Dom na Pesku. Slaba ura sprehoda skozi gozd nas je pripeljala do doma in privoščili smo si topel čaj.

img_4898

Pot do tja smo si nekateri krajšali s fotografiranjem, nekateri pa z norčijami na snegu.

img_4907

img_4928

Do Doma na Pesku sicer vodi cesta, ampak to nas ni zanimalo. Veliko bolje jo je bilo ubrati peš in se nadihati svežega zraka.

img_4942

img_4946

Na vrhu je bilo opaziti kar nekaj zanesenjakov, ki so ob takšnem vremenu smučali. Zakaj pa ne? Nikjer ne piše, da mora vedno sijati sonce.

img_4950

In tudi “aktualni” teptalniki so opravljali svoje delo. Glede na to, da je nametavalo sneg, je verjetno tudi  količina dela večja.

img_4962

Za konec dneva smo se odločili, da obiščemo še gostišče Zreški gaj. Kljub temu, da je hrana tam odlična, smo odšli z grenkim priokusom. Postrežba je bila pod nivojem. Očitno je imela gospa že poln kufer gostov in ji je do popoldneva upadla prijaznost. Res škoda za tako črno piko.

img_4970

Dan je kljub vsemu minil v prijetnem razpoloženju in mraz nam ni prišel do živega. Prav prijetno je kljub nizkim temperaturam noreti zunaj. Konec koncev je zima in hvala bogu, da je mraz. Bo vsaj mrčes pocrkal. Vsem tistim, ki se pritožujejo nad mrazom, pa tole: “Ja, kdaj pa bo mraz, če ne januarja?!” Zima je in tak’le je vsako leto. Če bi radi 20°C v januarju, ste žal v napačni državi. :mrgreen:

.

.

.

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Spela Marela
  Reply

  Kakšna zimska pravljica…!! Pa glede mraza se tud strinjam, men je super da imamo 4 letne čase in uživam tud v mrazu, sej je zima ne??
  A Dom na Pesku je tam kjer je uno jezero? Že res dolg nisem bila na Rogli..
  Hrana zgleda pa mega, tko na nič ne verjamem grenkemu priokusu zarad kelnarce:)

 • tasteoftravel
  Reply

  @ Spela Marela: Fino a? :) Vidim, da si istega mnenja glede zime. Če je pa jezero tam pa ne vem. Je bilo vse zasneženo. Mogoče bo kdo drug pokomentiral. Hrana pa itak super bla ;)

 • UrosG
  Reply

  Na pesku ni nobenega jezera, razen spodaj pod mašin žago, kjer je umetno jezero, ki služi za zasneževanje.

 • easyriderka
  Reply

  Ja, sej zima je lepa. Sam če je kratka pa sladka (beri: zasnežena), ne pa 4 mesece mraza, leda, dežja in plundre. So Tenerifi kr ok zdle januarja… :)

 • Mikec
  Reply

  joj kere lušte :) bo treba nujno kaj gor it pogledat. :) Zdaj je verjetno kar nekaj celca nametalo :)

 • tasteoftravel
  Reply

  @ uroš: hvala za razsvetlitev :D

  @ easyriderka: jah tri mesce more bit, ni druge.

  @ Mikec: ma ja, lušti. Konckoncev je kjerkoli drugje tut fino. Wait and see. Naslednje objave bodo še lepše :D

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search