Večer s Tuliem

 In Celje, Dogodki, Glasba

Kavarna Metropol nam tu pa tam v mesto pripelje glasbene goste in včeraj zvečer nam je pripeljala legendo slovenske glasbe, Tulia Furlaniča. Ta legendarni član skupine Kameleoni in Faraoni nam je verjetno najbolj znan kot član skupine Halo, ki je nanizala tisto znano uspešnico – Anita ni nikoli.

Vem, da je veliko ljudi raje ostalo v zavetju tople dnevne sobe in si privoščilo ogled nadvse razburljivega resničnostnega šova :mrgreen: ali pa enostavno buljilo v reklamne oglase, ampak vseeno – razlogov za obisk včerajšnjega koncerta je bilo več kot dovolj. Vam jih naštejem?

1.) legenda slovenske glasbe v živo

2.) odlična glasba

3.) vstop prost

4.) kot bi rekli v bivši jugi: “na dohvat ruke”

5.) popestritev turobnega dneva

6.) brezplačno veliko pivo na račun g. Tulia :)

Meni je bil dovolj že prvi razlog in četrtkov večer je bil tako dogovorjen že več kot teden vnaprej. Z akademsko zamudo sta skupaj s klaviaturistom stopila pred maloštevilno publiko in pričela z nastopom.

img_4501

Tulio tokrat brez inštrumentov, se po prebolelem bronhitisu ni dal. Profesionalno je odpel vse viže in že po uvodni skladbi Imagine od skupine The Beatles je bilo jasno, da nas bo z repertoarjem popeljal v zgodovino dobre glasbe.

img_4480

Povezovanje je bilo prijetno in smeha je bilo dovolj za vse. Skladbe so se nizale druga za drugo. V obsežnem programu niso manjkale skladbe, kot so: Michelle, I like you just the way you are, Anita ni nikoli, Med iskrenimi ljudmi, Honesty, What a wonderful world, Summertime, Od višine se zvrti, Greta, Yesterday, My way…

img_4507

V večini so bile pesmi z njegove plošče “Ob kaminu” in ob poslušanju Tulia je res manjkal samo še kamin in prasketanje ognja.

img_4526

img_4523

Žal se na vsakem koncertu najdejo ljudje, ki zmotijo prijetno doživetje in tudi tu je bilo tako. Preglobok pogled v kozarec je navdihnil gledalca, da je svoja čustva izražal zelo glasno. Na srečo je prišel šele proti koncu in nam prepustil večino koncerta.

img_4561

img_4548

img_4554

Res je lahko žal vsem, ki so imeli namen priti, pa niso in seveda vsem, ki so raje ostali doma. Zopet odličen koncert in lep dogodek v organizaciji kavarne Metropol. Upam, da bo v prihodnje še več takšnih dogodkov, ki jih bom seveda z veseljem obiskal. Verjamem, da se je  organizatorjem podobnih večerov težko boriti proti  “tako odlični ponudbi” naših TV postaj :mrgreen: , vendar verjamem, da bo na koncu zmagovalec Metropol in mi z njim.

img_4593

.

.

.

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • beti
  Reply

  kak je pa bilo na Jinx? sem pričakovala reportažo o njih )))

 • tasteoftravel
  Reply

  na Jinx sem bil brez fotiča :) Preveč komplikacij, da ga spraviš mim redarjev. Ne bo reporta od tam, žal

 • irena
  Reply

  Pri meni tudi vedno zmaga Metropol!

 • Ziggy
  Reply

  hmmmm, brez zamere, ampak tele fotke mi pa nekako sploh ne potegnejo… tak obcutek imam, kot da imajo vse mal zgresen fokus… :/

 • tasteoftravel
  Reply

  ni zamere, sploh :) Le zakaj bi bila. Komentarji so vedno dobrodošli :)

  Fokus 100% ni zgrešen, je pa res, da je lociran na Tulijevi glavi, kamor je cel večer nenormalno žarel reflektor. Mogoče to vpliva na celotni vtis :S

 • Ziggy
  Reply

  mozno. skoda da ni exifa. a mal zaupas priblizno kasne si imel nastavitve?

 • tasteoftravel
  Reply

  1/30-60 , iso 800-1000, f2.8, spot mettering. To je nekje pri vseh. Kot sem rekel, zaslonka je nihala pa ISO sem spreminjal tu pa tam

 • Ziggy
  Reply

  jst bi na tvojem mestu iso nazgal, sej nimas take stare kiste ko jst, da je na 3200 ze vse zrnato (pa se to da v PS postimat… ;)), da bi dobil daljse case, pa ce bi slo, da bi lahko se mal zaprl blendo, ceprav pomoje ni tolk v blendi hec kot v casu. no, moja skromna razmisljanja. ;)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search