Lefkas za neučakane

 In Grčija

Za pokušino, da boste lažje potrpeli še kak dan, vam ponujam nekaj statistike o letošnjem dopustu, ki sva ga preživela na grškem otoku Lefkas. Statistika je za 2 osebi:

– 830 s skuterjem prevoženih km

– 14 pikov komarjev (pras’ci)

– 4 piki os (pizde)

– 1 ugriz mravlje (mateer ji)

– 1250 posnetih fotografij

– povprečna temperatura čez dan 33°C

– 6 popitih koktejlov

– najdražja večerja 45 €

– najcenejša večerja 12 €

– najdaljše obdobje ne-britja brade: 7 dni :)

– 2 napada nedomačih živali

– 5 nategov Grkov

– ogledanih 13 različnih plaž (s plavanjem 2x dnevno)

– ponoči skoraj povožena krava in podnevi čreda ovac

Veliko je še stvari, vendar pojdimo lepo počasi po objavah. Za začetek samo fotkica s prvega dne, ko sva pila sok ob obali. Kot sem rekel, da boste lažje potrpeli do glavnih objav.

.

.

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • easyriderka
  Reply

  Predvsem mi ne gre v glavo 2 napada nedomačih živali??? To naj bi bile kere že?

 • tasteoftravel
  Reply

  giant kobil’ca pa giant metulj :)

 • beti
  Reply

  1250 fotk? uh, jaz sem pa mislila, da pretiravam s fotkanjem, ko naredim v 14 dneh 650 slik….sem se začela kontrolirati s fotografiranjem, ker bi morali drugače kupiti počasi še en disk na compu

  ni kaj, wifi je fajn stvar, če ga imaš v kafiču s pijačko zraven …)))

 • Luka
  Reply

  Sam komarji so pa res prasci!

 • easyriderka
  Reply

  Največji prasci ogabni so polžni LAZARJI! BLJAK!

 • Shizo
  Reply

  830 prevoženih kilometrov s skuterjem….. mater, kot butec in butec v Aspen ej. :)

 • tasteoftravel
  Reply

  beti: ja to je luksuz. Pa paše občasno ane ? :)

  Luka: ma tukaj sva od 14 komarjev 12 pikov dobila v cyber caffe-ju. Tam so se greli ob računalnikuh. V hotelu ni bilo komarjev, ker so imeli odlične mreže po balkonih

  easy: ja, tut oni so “nevarni”

  Shizo: na momente je res izgledalo tak. Sploh, ko sva imela prvi skuter, ki je bil pokvarjen in je šel v klanec 10 km/h. So naju skoraj pešci prehitevali. Smeha je bilo polno ja ;)

 • Gelchy
  Reply

  Hahaha kakšna zabavna statistika! Super!
  Se že veselim slikc!!

 • tasteoftravel
  Reply

  :) mhm. Ampak celotna ocena je itak pozitivna.

 • Špela Marela
  Reply

  Hehe, zabavna statistika, samo tisto, “za 2 osebi” me mal bega —> a pol sta nardila 415 km, se pravi za dve osebi 830km? :D Pa obdobje ne-britja brade –> kako sta si to statistiko razdelila?? :P
  Sicer pa komaj čakam slikce ker tvoje vedno s takim užitkom pogledam!!! Sam še od moje sestrce so lepše (dolžnost veleva da takole mal pohvalim;)). Uglavnem že zdaj vem da bodo super in najboljše!
  Kaj pa splošni vtis? Priporočaš Lefkas ali ne? Jaz sem ga imela v mislih za kakšnega od naslednjih dopustov v Grčiji, vedno ga vidim samo iz letala in zgleda res ful lepo, iz prve roke slišat je pa še bolš.
  Slikce čimprej pa lep nedeljsko-volilni dan!:)

 • tasteoftravel
  Reply

  @Špela: glede kilometrine je 830 kar ok. Sva skupaj sedela na mopedu :) Lahko bi tudi napisal 1660 km, ampak potem bi zavajal ;) Nebritje brade je pa povprečje med nebritjem (ne)brade) moje albezni sploh in britjem moje, ki je vztrajno poganjala :P
  Za sestrine slikce pa vem, da so super. Saj sem jo jaz tu pa tam učil :) :)

  Glede Lefkasa je pa tak: Priporočam ga, s tem, da ne vem, kaj točno želiš od dopusta. Če si želiš zabave in “dogajanja” potem bi bil kak drug otok bolj privlačen. Lefkas je, kljub” popularnosti, še vedno dokaj neodkrit in poleg dogajanja v mestu Lefkada in Nidri drugje ne bo kaj pretirano veselo po 20.uri. Če iščeš lepe plaže, Lefkas definitivno zmaga. Boš videla, ko prilepim fotke ;) . Če pa iščeš lepe plaže in mir, da ni turistov pa priporočam Chios. Slikce maš pa saj veš kje… na moj-album.
  Na lefkasu me je motilo par stvari; umazanija (smeti) na vsakem koraku, ogromno os, ki vsaj meni hitro pokvarijo dan in pa to, da so Grki na Lefkasu počasi že zelo “evropski”. Pod to spadajo stvari, kot so: pozabijo vračati drobiž, obnašajo se do tebe kot do nekega blesavga turista in ti ponujajo slabše storitve v smislu “lako čemo mi to” , cene v trgovinah so kar na “oko” in hitro plačaš za mali čips 1,5 € ipd.
  Vendar Lefkas definitivno priporočam, navkljub vsemu. Je lep in je veliko za videti. Pač, treba je bit pazljiv, kar npr.na Chiosu ni bilo potrebno. Hrana je odlična, ceste izven glavnih mest odlične… Vsekakor je Lefkas v zgornji polovici lestvice Grških otokov. Imajo pa tudi “najlepšo plažo v Evropi”. Kao. Mene sicer ni navdušila, imam pa definitivno svojo favoritko, ki zahteva kar svoj post tule na blogu. V prihodnjih dneh, seveda :)

  Če te še kaj zanima, vprašaj. Drugače pa tudi tebi lep molilni ups, volilni dan.

  :)

pingbacks / trackbacks
 • […] in hrana 26 09 2008 Kot sem že v enem izmed prejšnjih postov povedal, sva se z mojo “albeznijo” odločila letošnji dopust preživeti na […]

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search