Faaker See – European Bike Week

 In Motor, Zabava

Harley-Davidson European bike week, ki se dogaja ta čas v Avstriji je edina stvar, za katero mi je žal, da jo bom zamudil medtem, ko sem na morju. Res, celo leto sem čakal na to, vmes naredil izpit, kupil motor in potem še bolj sanjal o tem, da bom z motorjem obiskal ta dogodek. Potem pa takle :(

But there’s always next year :)  Kdor je ljubitelj motorjev, sploh čoperjev, mora obvezno obiskat jezero Faak see oz. po naše Baško jezero v Avstriji, kjer se vsako leto zberejo lastniki Harley-Davidsonov in ostalega moto železja. Pravijo, da je to Europe’s best Harley party.  Slike so iz lanskega leta, ko sem bil tam še brez motorja.

Okoli jezera je speljana cesta, po kateri se cel dan in celo noč furajo čoperji. Zelo glasno in predvsem adrenalinsko.

Seveda ne manjka custom čoperjev, raznih razstav in stojnic ter seveda odlične glasbe. PRireja se tudi razna tekmovanja, kjer lastniki ponosno razkazujejo svoje mojstrovine.

Nekateri se tudi lično našemijo. Vse skupaj uskladijo z motorjem in et voila :) Tokrat je bil poleg Gladiator.

Ob vsem skupaj pa non stop rohnenje motorjev po cesti okoli jezera. In to več kot 70.000 čoperjev, vsi v en glas: “potatoe, potatoe, potatoe…”  ;)

Seveda je poskrbljeno tudi za pašo oči. Na vsakem vogalu ogromno deklin, prijetnih za oko. Verjamem pa, da tudi nežnejši spol najde svoje zadovoljstvo tam.

Razne firme predstavljajo svoje čoperje v custom izvedbi in nekateri izgledajo res hudo. Sprehod po “vasi” je nadvse zanimiv.

Ob “počivališčih”, kjer je hrana in pijača je parkirišče zasičeno z motorji. Živa glasba, Wurst in pivo. All in one, all weekend long.

Razstavljene so tudi starine…

srečamo pa lahko tudi vsem poznanega Aliena…

ter njegovega prijatelja Predatorja :)

Dan kar prehitro mine ob vsem dogajanju in ko pade mrak, se nekateri odpravijo domov, drugi pa se zabavajo še dolgo v noč.

Jap, tokrat me ni tam ampak drugo leto pa bom.

.

.


Recent Posts
Showing 7 comments
 • easyriderka
  Reply

  Če ti je lažje ti lahko povem da nisi edini –> (no sej že veš :) ), da sem tudi jaz naredila izpit za motor, kupila motor in prav tako nestrpno čakala, da se
  S A M A zapeljem okoli jezera na MOJEM motorju. A lejga zlomka, tudi meni letošnji Faaker ni usojen, tako da bo res treba pocakati na naslednjega.

  Hja, se sreča da se nekatere stvari zgodijo enkrat, dvakrat v življenju, zbori pa so vsako leto. Uživajta na morju na polno!

 • kzt
  Reply

  za vse sem kriva jaz!
  ko sem pred 10imi leti izrezala reklamo in jo spravila v predal, ker sem vedela, če mojim povem za srečanje ob jezeru, bo to odločilno vplivalo na razvoj dogodkov.
  nisem imela namena povedati, a nisem zdržala in smo šli, vsi in to kar v petek in v soboto še enkrat, ker smo bili tako navdušeni in oh in sploh – NORO !
  pa še koncert BON JOVIA smo doživeli in to brez kart, ker se je ograja podrla in smo se švercali brezplačno.
  no, tako in sedaj imam vse naokrog same čoperiste…………… ni slabo!

 • motoristka
  Reply

  Hmmmm…..jaz pa grem….danes po službi jo mahnemo. Ja, na Faaker see :)))
  Tud jaz sem letos naredila izpit in se pridružujem čoperistom na sposojeni Ninji…svojega motorja na žalost še nimam. Ampak bo….
  Bom pa prispevala kakšno fotko z letošnjega dogajanja ob jezeru ;))))

  Drugo leto pa se srečamo, ane?

 • bikerica
  Reply

  Jst sem bila tam 3 dni. Bilo je SUPER!!!!! Res nepozabno! Še boljše kot lansko leto! Drugo leto grem spet! Če ne vidiš si sploh ne moreš predstavljat kako to zgleda! Na slikah se tega sploh ne da prikazat. S fantom sva čoperista, sicer še nimava harleya ampak ga bova mela kmalu.

  Tisti ki še niste bli tam – tega naslednje leto res ne smete zamudit!
  mejte se ;)

 • Robek
  Reply

  Jaz sem bil s svojim Harlekom v soboto- NORO!!!! Aleluja, komaj čakam drugo leto ko grem za najmanj 3 dni gor. Nimam besed s katerimi bi opisal ta dogodek. posebej sobotna parada je zakon zase. Super !!!!

 • tasteoftravel
  Reply

  easyriderka: ocitno je letos leto, kjo nam ni usojeno. Bo pa 2009 pravo :)

  kzt: mhm. Se dobro, da smo takrat sli… prvic zame. Drugo leto se bomo pa prej pripravili in vzeli na znanje, da gremo

  motoristka: ja upam, da prispevas kake fotke z letosnjega. Komaj cakam, da vidim. Ceprav se mi zdi, da vem, kako je bilo ;)

  bikerica: verjamem, da si se mela fino. Itak je to nepozaben dogodek.

  Robek: kako pa da nisi ze letos za tri dni? je bilo slabo vreme? Ce ne drugega,, je fino vsaj v soboto prespat. Glavna zabava je tanarbols

  :)

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search