Shark Evoline Review

 In Motor

Končno mi je uspelo dobiti čelado, na katero sem čakal že od januarja :) . Shark Evoline je v trgovine kljub napovedim, da bo marca, prišla šele maja in še to v samo določene. Seveda pa tudi zaloge niso bile neomejene, zato sem z nakupom pohitel. Tokrat je bil moj rešitelj kot vedno e-bay. Vem, da v Sloveniji trenutno ni veliko ljudi, ki si jo lastijo, zato bo mogoče par besed nekomu tudi v pomoč pri nakupu. Čelada je prispela v tednu dni in prvi vtisi so odlični. Lično zapakirana v črni vreči, da se ne poškoduje.

Nabavil sem mat črno barvo, da je vse skupaj v stilu z motorjem in opremo. Čelada izgleda res super in ko sem si jo nadel, sem vedel, da sem iskal točno to. Čelada ima vgrajen dodaten sončni vizir, katerega s potegom po vrhu čelade spustimo pred oči. Tu je mogoče edini problem, da ta vizir ni daljši za kak cm. Bomo videli, kako se bo obnesel med vožnjo. Verjetno bo čisto ok, glede na to, da je sonce vedno višje od oči.

Takole čelada izgleda od strani. Res super profil, kot pri vseh Shark čeladah.

Največja posebnost te čelade pa je možnost, da sprednji del lepo odpremo in ga prestavimo na zadnji del čelade. Vse z eno roko, da na koncu izgleda kot na sliki:

Vožnja po mestu bo verjetno prav prijetna. V primeru, da potem nadaljujemo s hitrejšo vožno, z roko samo potegnemo zaščito naprej in zapremo vizir.

Na motorju je še nisem preizkusil, ker je vreme prav kretensko te dni. Ampak upam, da mi naslednji teden uspe.

Čelada ima tudi snemljivo notranjo podlogo, tak da se jo lahko po “pótni” sezoni opere in bo naslednje leto lepo dišeča in mehka.

Kar je zelo pomembno je to, da je ta čelada ena redkih, ki je homologirana tako zaprta, kot odprta. Tako, da je kar nekaj plusov glede varnosti. Udobnost me je prav tako zelo presenetila, saj je notranjost že na otip kot plišasti medvedek, ko pa sem jo dal na glavo, je bil občutek odličen.

Shark Evoline bo v naših trgovinah verjetno šele avgusta. Zato bo do takrat nakup možen edino v tujini. Če bi koga zanimalo, mi lahko sporoči, pa mu jo naročim. Kaj več o čeladi pa si lahko pogledate na naslovu: http://shark-evoline.com/

Sedaj pa čičat in čakat na lepo vreme, da jo preizkusim še na cesti.    :mrgreen:

.

.

Recent Posts
Showing 0 comments
 • easyriderka
  Reply

  A sem že omenla da je beseda SHARK zakon?

  ;)

 • tasteoftravel
  Reply

  mhm. Lihkar se dere :)

 • Urscha11
  Reply

  Čist sem pafff!
  Nora je!
  Sicer ni tko lepa k moja, mapak, važna je kvaliteta ne lepota!:)
  Čestitke za nakup!
  BTW zanima me kolk si odštel…

 • tasteoftravel
  Reply

  mal čez 300.

  čak, da še škornje vidš. Pridejo čez 10 dni heheh. Pol pa zaključm s šopingom opreme. Dost je :)

 • kzt
  Reply

  po enotedenskem izpadu energije naj se jaz pristavim svoj piskrcek: pa saj pr nas doma je vse v enem moto stilu!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search