Reklamiranje v medijih

 In Razmišljanja, Razno

Danes zjutraj, kot vedno poslušam VAL 202, kjer so nekaj govorili o popularizaciji slovenskih izdelkov in o akciji Kupuj slovensko. Kar nekaj poslušalcem, ki so klicali v oddajo, se je nehote zareklo z besedami Mercator in Spar. Ne razumem pa, kako je lahko to za nek radio tako velik prekršek. Itak vemo, da je v Sloveniji samo nekaj trgovin in mislim, da navkljub veliki konkureci med njimi, to da nekdo v neki oddaji omeni Mercator, še ne pomeni, da bodo potem vsi drveli tja.

Seveda to lahko poskusimo tudi tu. :twisted: Mercator, Mercator, Mercator… ste že tam? Ja? Kaj pa sedaj? Spar, Spar, Spar? Si boste premislili? Naj omenim še Tuš ? hehe…

No in v tej oddaji je vsakič, ko se je nekomu zareklo, voditeljica malodane vzrojila in opomnila (okarala) poslušalca v eter, da reklamiranje pa ni dovoljeno. Verjamem, da en povprečen poslušalec niti ni dojel, da je nekdo omenil trgovino Spar ali Merkator. Je pa potem, ko je voditeljica opomnila sogovornika vsak pomislil, katera trgovina je bila omenjena. Se mi zdi, da je v tem primeru večja »reklama« opominjanje na to napako, kot pa sama napaka poslušalca. Potem bi se lahko vprašali, zakaj ne zameglijo znamk avtomobilov, ko v poročilih snemajo npr. avtocesto, na njej pa polno avtomobilov. :roll:

Osebno pa zaradi nekoga, ki omeni neko trgovino po radiu sigurno ne bom drvel tja. Kupoval bom tam, kjer so cene ugodne in mi je blizu.

Da pa seveda dodam, da me tudi tisto reklamiranje v smislu “korenje samo 0,12 centov za kilogram” ne gane. :)

Recent Posts
Showing 0 comments
 • Urscha11
  Reply

  Hahaha, kolk sem se nasmejala ob ranju,… dej če se da, drugič piš, Sejšeli,Sejšeli, al pa Karibi, Karibi, Karibi, al pa Bora Bora,Bora Bora, pa pol praši če smo že tm. :) hehe

  Mene te štacunske vojne tko al drugač res ne ganejo več. Dejstvo je da grem v trgovino tja, kjer pač kej rabm, oziroma če vem, da majo nekje neki dobr in drugje tega ne, grem valda tja kupt. Al pa grem v določen trgovinski center zato, ker majo v kafiču dobro kafe al pa mi je tip v trafiki simpatičen, pač na tak način jst zbiram šoping….:)

 • easyriderka
  Reply

  Ja, to je res debilno in če voditeljica sploh ne bi “pizdila” verjetn poslušalci še opazl ne bi,… ne pa pol ko še tulk bolj znori. Ja, Urscha11 se pa strinjam s teboj – Morje, morje, morje, morje … ;)

 • beti
  Reply

  jaz tudi pravim “morje, morje”….)))
  sredi morja ti vsaj ni potrebno poslušati marketinških štosov ))

  ste že stali na cesti z avtom med Supernovo in Lelcerom v Ljubljani ? ej, pa saj se samo smejiš leclercovim žalostnim moledovanjem “pridite k nam”

 • Zokn
  Reply

  “Advertajzing vrti svet.”

  :smart-ass:

 • kzt
  Reply

  Midva sva za pokusino kar v Umagu in je ze prava pomlad. Svez zrak in jod je vzraku!

 • tasteoftravel
  Reply

  hehe. :D

  vse za jod… jod je zdrav. Jod v vsako vas :)

 • Urscha11
  Reply

  Jst ga mam dost za izvoz!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search