Eddie "the Eagle" Edwards

 In Razno, Šport

Se ga še kdo spominja? :)

Eddie “the Eagle” Edwards, prvi tekmovalec, ki je zastopal Veliko Britanijo na olimpijskih igrah v skokih in tam postavil z dolžino 73.5 metrov Britanski rekord v smučarskih skokih. Tukaj je tudi ta skok:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Xrn8mz7lovc]

Spomnim se, da smo z velikim veseljem čakali na njegove nastope in gledali skoke od začetka do konca ravno zaradi njega. Kasneje se je Eddie še poskušal kvalificirati, vendar mu nikoli več ni uspelo.

In kakšen vtis je pustil drugje po svetu? To lepo razloži stavek iz Wikipedie, sicer v angleščini ampak, da ti gredo kar kocine pokonci:

At the closing ceremony the president of the Games singled him out for his contribution: “At this Games some competitors have won gold, some have broken records and one has even flown like an eagle.” At that moment, 100,000 people in the stadium roared ‘Eddie! Eddie!’. It was the first time in the history of the games that an individual athlete had been mentioned in the closing speech.

Res je bil legenda.

Recent Posts
Showing 0 comments
 • easyriderka
  Reply

  Noup, ne spomnem.

 • beti
  Reply

  “ala ti vera”, da si imel v zadnjih dneh možnost pisati še bloge!
  jaz cele dneve za računalnikom in komaj dohajala zadeve in sedaj, ko je po celem mesecu končno “kao” frej vikend, je pa shit od vremena?!!!! kako dolgo se pa še imaš namen vsak dan voziti iz CE v LJ?

 • tasteoftravel
  Reply

  @ easyriderka: ja malo starejši pjeb je to

  @ beti :) : zato pa obstaja opcija “draft”. Si napišeš prej in objaviš, ko ni časa za pisanje. ;)
  KAko dolgo se bom še vozil? Hja, če mi ponudiš ne-računovodskoservisno službo v celju, takoj sprejmem. :)

 • beti
  Reply

  no, kaj pa si želiš delati, da si boš zaslužil za svoj vsakdanji kruhek, pa za tvojegatanovegalakotnika, pa za kakšen potep po svetu? imaš idejo kaj bi to bilo?

 • Saš
  Reply

  kakega poslovenga skeretarja se nebi nič branil :) Drugač pa sem sprejemljiv za vse razen zavarovalniških agentov,raznih akviziterjev in rač.servisa. (tega sem po 16 letih sit) Tak da s ponudbami kar na plan.
  (še najraje bi bil pa kje v kaki športni panogi) :)

 • easyriderka
  Reply

  Profesionalni planinc ;)

 • beti
  Reply

  hja, težka bo kje v kaki športni panogi – prvič ne poznam te veje, drugič pa tudi po kuloarjih ni bilo kje slišati, da so lepi denarci za živeti; menda je pa napačna filozofija, da se živi od dela in je to kriv naš socializem, da nekateri še vedno tako razmišljamo )))

 • sekundek
  Reply

  Zanimivo, da se v veliko športih najdeno taki posebni asi. Dejansko moreš imel veliko samozavesti, da se greš takole blamirat.

 • tasteoftravel
  Reply

  @ beti: hja, to o športu je zato, da bi bil v “stroki” ki mi je kul. Drugače mi je vseeno, kje bom. Samo da je nekje v Celju. Ponudbe so vedo dobrodošle.

  @ sekundek: hja, so povsod. Čeprav so skoki za nekoga, ki ni “iz stroke” lahko zelo nevarna stvar. Še sreča, da so kasneje zaostrili pravila za kvalifikacije in se Eddiju ni uspelo več kvalificirati. :)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search