A smo res tako daleč?

 In Kritiziranja

Forvardiranje mailov od raznih prijateljev in prijateljic verjetno poznate vsi. Ampak ali smo res prišli tako daleč, da pred tem niti ne pomislimo, komu kaj forvardiramo? Ravnokar dobim od neke prijateljice mail z .pps priponko in kaj je v njej? Cela kolekcija podobih fotografij, kao u smislu “moda v italiji”. :evil:

WTF !??!?!

Pa koji kurac bo men ta pps? A ne more sekunde pomislt predno pošlje to naprej, ker mogoče me pa to ne zanima kaj dosti?

Nevem no, ampak jaz, če že pošiljam oz. forvardiram maile prijateljem, vedno za vsak mail pomislim, zakaj ga forvardiram, komu ga bom in ali ima to smisel. In tudi tisti ki me poznajo od mene dobivajo zelo malo forvardiranih mailov.

Ampak nekaterim to še vedno ni jasno. :evil:

.

.

Recent Posts
Showing 0 comments
 • Zokn
  Reply

  Morda je pa ta prijateljica mislila, da imaš/boš dobil kužeka in da ti bodo takšni modni nasveti prišli prav?
  .
  .
  .
  Not!
  Četudi bi vedela, da ima nekdo čivavo, mu ne bi poslala takega mejla. Bruh!

 • vesna
  Reply

  hja, takole bom rekla okoli FW emailov: če so kakšni dobri vici ipd., jih rada FW, ker le zakaj ne bi še jaz komu popestrila dan? dosti FW emailov enostavno sploh ne odprem ampak jih takoj zbrišem , ker: ali se mi ne ljubi gledati filmčkov, ali razne PPS ala življenjska navodila – skratka res je, da je včasih tako brisanje malce zamudno, pa vendar – le zakaj se sekirati in jeziti na tiste, ki se sem pa tja spomnijo na tebe in ti kaj pošljejo? sicer pa je tudi res, da imajo/imamo nekateri dolgo “lajtngo” pa ne štekamo, da nekdo noče FW vicev videti na svojem emailu; zato je pa tudi fajn, da take stvari poveš in potem ni nobene slabe volje;

 • Nezha
  Reply

  vesna, si ti poslala ta mail? :D Haha ;)

  Saš jst te pa dejansko razumem. Folk je postal k en kompjuter, sploh ne razmišljajo s svojimi možgani. Da ne omenjam kolikokrat dobim kak mail, ki sem ga sama poslala tisti osebi. Tok tok po glavi, je kdo doma?
  Kadar je kaj takega, ki je dejansko vredno poslat naprej (taki maili so postali redki kot tartufi) vedno pomislim komu bi bil sploh namenjen. Zato pa imam tisto maso pod lobanjo, da z njo kaj razmislim sem pa tja.
  Itak večino mejlov brišem, nekateri ljudje resnično ne vejo zakaj so mi kaj poslali. Da ne omenjam, kako mi ena sošolka s faxa non stop pošilja najbolj dirty porno ogabne maile v vseh možnih oblikah. Saj smo vsi sexualna bitja madona, samo tko na hard pa a-a, hell no.

  Ne, nekateri res ne vejo kaj hudiča sploh forwardirajo. No če smo že pri tej temi, mene moti tudi to, da ko dobim mail moram najprej trenerat svoj sredinc na miškinem scrollu pol ure da pridem do dna maila, ker je pred tem toliko forwardov. A je res tok težko označit pa zbrisat? Kaj mene briga kdo vse me posredno pozdravlja, ker je itak pol miljonkrat napisan LP Tainta. In vsakič ko dobim en k**** mail v stilu: če ne boš tega poslal naprej še 10 osebam se ti bo zgodilo to in to! GRRR! Ali: za vsak poslani mail bo Microsoft prispeval 1 cent temu in temu. Haloooo?!

 • tasteoftravel
  Reply

  @ Vesna: nisem mislil v tem kontekstu. Vse lepo in prav, če se nekdo spomni na tebe in ti pošlje mail. Ampak, kaj misliš ali se spomni na tebe, ko forwardira mail in po možnosti pošlje to s “skupinskim mailom”? In to cca 10 mailov naenkrat? Si pač samo en iz seznama. Se mi zdi zelo brezosebno to in totalno brezveze.
  Jezi me pa samo to, ker ta oseba niti ne pomisli kaj in komu pošilja. Ampak očitno tekmuje sama s sabo, da bo ja čim več mailov poslano z naslova.

  Je pa res, da v večini maile brišem. Samo nisem si mogel, da ne bi pokritiziral. Mogoče pa kdo prebere in se zamisli.

  @ Nezhy: točno o tem govorim. Osebni mail prej preveriš, če ga nisi že dobil od te osebe, ne pa da se zgodi, da ti tvojega nazaj pošilja. Tu ni kaj dosti “spomnil sem se nate thingz”

  aja Vesna, pa ne leti to nate. Ti mailaš tako, kot se spodobi. ;) in je prijetno čitat.

 • vesna
  Reply

  saš, vem, da to ni konkretno letelo na mene, ker jaz tovrstne emaile brišem preden jih sploh odprem; rada se pa nasmejem ob kakšnem duhovitem oz. trenutno aktualni temi dogajanja okoli nas; hotela sem le to povedati, da je brez veze izgubljati čas in živce za take zadeve – vržeš čez ramo in greš; če te pa moti, pa pač poveš na glas: to kar si tudi storil sedaj – in prav je tako;

 • tasteoftravel
  Reply

  saj v večini primerov naredim tako. Le tu pa tam mi občasno prekipi in je blog kot nek ventilček ;)

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search